Recap 2018

Imagenes de año nuevo 2018 | Feliz Año Nuevo 2018 ...Ik hou van cliché jaaroverzichten, terugblikken en vooruitblikken in deze tijd van het jaar, en ik maak ze zelf dan ook graag. Er zijn al een aantal terug- en vooruitblikken online gekomen, en vandaag dan eindelijk het jaaroverzicht van mijn 2018.

Januari was eigenlijk een erg rustige maand. Ik begon het jaar met een frisse nieuwjaarsduik, maar ging daarna lekker opwarmen in de sauna.
Halverwege de maand haalde ik de min tien kilo, en januari was natuurlijk ook de maand waarin ik 31 werd.
Ook februari was niet zo spannend. We gingen naar de gezondheidsbeurs, en later in de maand ook een dagje naar het strand.
In maart gingen we een weekendje naar Zeeland. Ook begon ik met fitnessen bij Curves, ik kreeg een maand gratis, maar nam daarna een abonnement. Maart was ook de maand waarin ik eindelijk de overstap maakte naar een eerlijke bank. Bij de verkiezingen ging ik voor het eerst stemmen tellen in Nijmegen, dat was een leuke ervaring, en ik zou het zeker vaker willen doen.
In april deed ik een digitale detox, een week zonder mobiel internet. Dat beviel eigenlijk wel goed, lekker rustig. Ik maakte ook de tuin weer klaar voor de zomer, ik las heel veel en ik kreeg een mooie foto op canvas van Nina en Macho.
Mei was een leuke maand. Het werd beter weer, en ik streepte een puntje af op mijn bucketlist. Dat was een vrijgezellenfeestje, waar ik ook meteen een paar leuke nieuwe mensen leerde kennen. Ik had niet zo’n fijne ervaring met een vrijgezellenfeestje, maar dit was erg gezellig. In mei begonnen we ook met de grote veranderingen in ons huis. De vloer in de woonkamer was het eerste wat eraan moest geloven. Het was een hele klus, maar ik ben nog iedere dag blij met het resultaat.
In juni behaalde ik een nieuwe mijlpaal: van obese naar overgewicht. Daarmee behaalde ik ook het BMI waarmee ik me kon aanmelden als stamceldonor. Juni was ook de maand waarin ik officieel mijn boek aankondigde. Ik mocht ook opnieuw tante worden van een neefje.

img_1811
Ergens dit jaar at ik ook mijn laatste hap vlees en werd ik echt vegetariër. Ik weet de precieze datum niet meer, maar in juli schreef ik er iets over. We pakten ook onze trap aan, en die ziet er weer uit als nieuw. In juli werd ook ons fotobehang opgehangen, ook iets waar ik super blij mee ben. Ik deed ook mee aan World Letter Writing Day, en schreef een brief naar een blogger in Oostenrijk. Helaas heb ik geen brief terug ontvangen, maar het was al leuk om mee te doen.
Augustus was vooral genieten. Ik had nog een vrijgezellenfeest, van mijn zus deze keer, en aan het eind van de maand trouwde ze. Ik heb genoten van vallende sterren, en van verhalen bij het kampvuur. En vooral ook van de heerlijke zomer.
September was eigenlijk ook heel rustig. Ik ging overstag en kocht een e-reader. Mijn liefde voor papieren boeken zal nooit verdwijnen, maar ik ben wel blij met deze aankoop. Verder volgde ik een schrijfcursus. Ook deden we een, voorlopig, laatste verbouwing in huis, de slaapkamer.
In oktober werd het echt herfst, en daar moest ik wel even aan wennen na die heerlijke zomer.Macho was jarig en we gingen naar een chihuahuadag, en we ontdekten het bos bijna om de hoek waar we regelmatig gingen wandelen. Mijn telefoon gaf, na lang hikken, plotseling toch echt de geest, dus er kwam een nieuwe. Of nou ja, een tweedekansje. Ik kreeg ook een paar leuke plantenstekjes, en sindsdien zijn er alleen maar meer bij gekomen.
November was natuurlijk de maand van NaNoWriMo. Maar ook de maand waarin we de eerste kerstshow bezochten, we waren er vroeg bij. En aan het eind van de maand bezochten we de tweede. Ook kon ik onverwacht nog een punt op mijn bucketlist afstrepen: ik heb mijn eerste tattoo! Ik ging eigenlijk langs voor informatie en een afspraak, maar omdat er iemand anders niet op was komen dagen kon ik meteen gaan zitten. En ik ben er hartstikke blij mee. Hij hoort echt bij me, het is alsof hij er al jaren zit.
En toen was het alweer december. Een drukke maand waarin eigenlijk maar weinig gebeurde. Ik had ons personeelsuitje, we hebben de kerstversiering in huis gezet, en aan het einde van de maand begon het Feest van Licht waar we het ook erg druk mee hebben gehad. Ik werd geïnterviewd door Chantal, had best veel winacties en mijn blog bestaat deze maand alweer tien jaar. Ik deed nog mee met de Santarun bij ons in het centrum (het verslag daarover komt nog online), en op de valreep kocht ik een nieuwe auto omdat de oude auto stuk ging (ook die laat ik natuurlijk nog zien).

2018 was fijn. Een jaar vol met hoogtepunten en fijne dingen, en een jaar zonder echte dieptepunten. Natuurlijk waren er ook minder leuke dingen, die horen er ook bij. Maar echte dieptepunten? Nee, die kan ik niet benoemen. En dat is ook wel een keer fijn.

3 gedachtes over “Recap 2018

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.