Tuinleven

img_8049Ieder jaar doe ik weer een poging, en het ene jaar lukt het beter dan het andere jaar. Maar nu het heerlijk weer is kriebelt het meteen om de tuin aan te pakken, en dat is precies wat ik de laatste weken gedaan heb.

Ik ben begonnen met vegen en poetsen. De konijnen en de honden lopen natuurlijk ook in de tuin, en die laten wel eens wat vallen. In de winter hebben we het eigenlijk amper bijgehouden, dus van een flinke veegbeurt knapte de tuin al behoorlijk op.
Daarna alle winterstof overal afgeveegd, en ik kreeg meteen zin om buiten te gaan zitten. Helaas begon het te regenen en werd het meteen koud toen ik klaar was met de schoonmaakronde.
Nu moeten er alleen nog zitkussens komen, en dan is onze zithoek weer helemaal klaar voor de lente.

img_1122
En nu de tuin er weer netjes uit ziet is het natuurlijk ook tijd voor plantjes. Op de paasmarkt kochten we mooie roosjes, in verschillende kleuren. Dat vrolijkt de boel meteen op.

img_1121-1

Ook de blauwe druifjes die ik al jaren heb zijn toch weer boven de grond gekomen nadat ik ze in een andere bak heb gezet. Ik was bang dat het niks zou worden na het verplaatsen, maar ze laten zich toch weer zien.
Maar naast vrolijke bloemen probeer ik ook altijd een moestuin in leven te houden. Vorig jaar oogstte ik alleen maar aardbeien, maar dit jaar hoop ik op meer.
Bij de Aldi waren vorige week de groenteplantjes in de aanbieding, dus ik nam een mooi voorraadje mee.

img_1123

Ik kocht vier peperplantjes, en twaalf spitskoolplantjes. Dan moet er toch op zijn minst iets bij zitten wat gaat lukken? Peperplantjes heb ik nog nooit eerder gehad, ik ben heel benieuwd wat dat gaat worden. Spitskool ging een paar jaar geleden erg lekker, we zullen zien hoeveel spitskolen hier uit gaan komen.
Naast deze plantjes zaaide ik nog spinazie en tomaatjes, maar daar zie je  nog niks van, dus dat is niet zo interessant voor een foto.

img_1124

Ik kocht ook nieuwe aardbeienplantjes, want die van vorig jaar waren opgegeten door de konijnen. Zoals je kan zien vonden ze de nieuwe ook erg lekker. Lief had ze op de verkeerde plaats neergezet, maar ik kon ze nog enigszins op tijd redden.
De kersenboom en de appelboom zitten ook vol met knoppen, maar de perzikboom heeft het denk ik opgegeven. Vorig jaar zat hij al vol met mini-perziken, maar toen ging het toch nog vriezen waardoor die oogst grandioos mislukte. Ik ben bang dat de boom het überhaupt niet meer gaat doen, helaas.
Ik wil eigenlijk nog wel meer groenteplantjes, maar daar ga ik komend weekend nog wel even naar op zoek. Ik heb nog geen idee wat het gaat worden, gewoon wat ik maar tegenkom denk ik.
Daarnaast wil ik ook meer vaste plantjes en bloemen, er staat nog een bak leeg en ik heb nog wel meer potten waar ik iets mee kan.

Heb jij een (moes)tuin?

10 gedachtes over “Tuinleven

  1. Man en ik hebben sinds ruim een jaar een tuin, en ik ben er superblij mee. Het is wel nog steeds zoeken waar we met de tuin heen gaan, maar het wordt steeds meer onze tuin. Geen konijnen rond hebben lopen scheelt daarbij zeker wel 😉

    Ik bedenk net, ik heb de buurvrouw (die toen nog de vriendin van mijn neefje was) nog steeds niet opgebiecht dat het konijn dat we toen hadden de passieflora die we van ze gekregen hadden op onze bruiloft heeft opgegeten xD

    Like

  2. Ik heb nog steeds geen tuin tot mijn beschikking, dus ook niet echt een moestuin, anders echt wel! Dus een paar potjes en de ah moestuintjes maar weer eens laten opfleuren 😉

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.