Sneakpeak van de nieuwe vloer

vloerWe hadden het al erg lang over een nieuwe vloer in huis. De parketvloer die er lag takelde steeds meer af, en na wat waterschade lag het op sommige plekken ook niet meer zo vlak als het zou moeten. Tijd voor iets anders dus.

We waren het al snel eens, een tegelvloer moest het worden. Maar ondertussen bleven we het maar uitstellen. We zagen op tegen het gedoe, het sjouwen  en eigenlijk alles wat erbij kwam kijken. En we vonden maar niets waar we echt voor vielen. De laatste tijd hebben we wel bij verschillende zaken gekeken, en we hebben echt mooie tegels gezien, maar het wauw-effect was er nog niet. Tot de laatste keer.
Toevallig kwamen we een zaak tegen die redelijk in de buurt zat, dus we besloten om te gaan kijken. En daar vonden we de tegel waarvan we allebei eigenlijk meteen vonden dat die het moest gaan worden. Grappig detail: we wilden wel licht, maar niet helemaal wit. Drie keer raden wat voor kleur deze tegel had.
En toen begon de ellende. De meubels moesten de kamer uit, de kasten moesten uitgepakt worden. Dat gedeelte waar ik het meest tegenop zag was inderdaad net zo erg als ik me had voorgesteld. Al moet ik eerlijk zeggen dat we het wel sneller voor elkaar hadden dan ik had verwacht. Het kleine spul kon naar boven en de zwaardere dingen konden onder de terrasoverkapping. Het was droog weer, dus een zeiltje erover was voldoende. Maar zelfs na een bootcamplesje heb ik niet zo veel spierpijn als ik had na deze dagen.

img_1499
En daarna was het zover. Van de vloer zelf heb ik eigenlijk maar weinig meegekregen, overdag was ik gewoon aan het werk. Maar de oude vloer ging er heel moeilijk uit. Het was op een rare manier vast gezet, en latje voor latje moest het eruit getikt worden. Ellende, het was de bedoeling dat er op dag 1 al een deel van de tegels in zou liggen, maar dat is niet eens gelukt. Tot laat in de avond hadden we nodig om de oude vloer eruit te krijgen.

img_1500
Maar de volgende dag kon dan toch het leuke beginnen. De eerste tegels lagen erin. De rest van de dagen ging het prima, uiteindelijk is het nog best snel gegaan. Uiteindelijk heeft het vier dagen geduurd, maar het was zo gedaan dat we na de derde dag de eerste meubels al weer terug konden zetten.

08b6515b-95e6-41f5-8208-66184b38b096

En een kleine sneak peak van het resultaat. Om nog een beetje privacy te houden zet ik niet onze hele woonkamer op de foto, maar zo ziet het eruit. Macho approves. De honden vonden het erg raar wat er allemaal gebeurde, maar inmiddels zijn ze er helemaal aan gewend.
En we zijn er zó blij mee. Klein nadeel: je ziet alles (ja, dat zijn een haar en een stukje uienschil. Nee, die liggen er nu niet meer). Maar het positieve daaraan is dat het ook zo schoon is. Achteraf gezien hadden we dit al veel eerder willen doen, maar goed, het ligt. En eerlijk, ik ben blij dat het achter de rug is, maar het was alle moeite meer dan waard.

(N.B. Er schijnen mensen te denken dat ‘wij bloggers’ alles krijgen: hier is nog geen kruimeltje van gesponsord. Alles komt uit eigen portemonnee.)

6 gedachtes over “Sneakpeak van de nieuwe vloer

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.