Ik kocht een nieuw speeltje

dadasreIk wilde nooit aan de e-reader, mijn liefde voor echte boeken was te groot. Ik wil mijn boek graag vast kunnen houden, en ja, ik ruik aan nieuwe boeken. Digitale boeken, dat leek me maar niks. Maar sinds deze week heb  ik er toch één. En ik ben er blij mee.

Een e-reader, ze bestaan natuurlijk al een tijdje, maar ik heb altijd geweigerd om eraan toe te geven. Niet dat ik nooit een e-book las hoor, ik las wel eens iets op mijn telefoon, dat vond ik wel handig als ik niet thuis ben, want mijn telefoon heb ik altijd bij me. Maar het leest niet zo prettig, zo’n klein schermpje, en dat licht.
Toen ik laatst door mijn mapje met e-books scrolde zag ik dat ik toch best een bescheiden bibliotheekje had opgebouwd. En mijn fysieke boekenkast puilt uit, daar kan eigenlijk niks meer bij. Zou het dan toch niet eens tijd worden?
Ik informeerde op Twitter, kreeg van verschillende mensen ervaringen te horen en besloot dat het een Kobo moest gaan worden. Ik ging eens kijken in verschillende webwinkels, en viel bijna van mijn stoel. Uiteindelijk vond ik er een op Marktplaats, een stuk goedkoper, en nog duurzamer dan een compleet nieuwe ook. Dingen een tweede leven geven, daar ben ik wel voor. Ik heb geen idee waarom de vorige eigenaar hem weg deed, hij was zo goed als nieuw, er zat alleen wat schade op een hoekje. En ik kreeg er geen oplader bij, maar die had ik nog genoeg in huis. Het was in de buurt, dus afgelopen dinsdag haalde ik hem op.
En nu ben ik de trotse bezitter van een Kobo H2O Aura. Ik kreeg er zelfs een hoesje bij, en er stonden nog een paar boeken op. Ik moet nog een beetje wennen aan het idee dat ik toch overstag ben gegaan, maar ik ben er wel blij mee. Ik heb al twee boeken uitgelezen, en het is veel beter dan lezen op mijn telefoon.
Hij is eenvoudig te gebruiken, ligt prettig in de hand, en hij is zelfs waterdicht.
Is mijn liefde voor papieren boeken daarmee meteen over? Zeker niet! Ik zal waarschijnlijk altijd wel van echte boeken blijven houden. Ik zeg ook niet dat ik nooit meer een fysiek boek ga kopen, er zijn nog steeds een paar boeken die ik graag in mijn kast wil zetten. Maar ik zal zeker ook vaker voor een e-book gaan.

Heb jij een e-reader?

15 gedachtes over “Ik kocht een nieuw speeltje

 1. Ik had vroeger hetzelfde. Tot ik recensieboeken als e-book kreeg, en zo steeds meer e-books ging lezen. Vervolgens liet ik mijn tablet vallen en was die kapot, en op de telefoon lezen vond ik echt niet fijn … Mijn broertje heeft me een e-reader gegeven toen hij er zelf ook een kocht, want hij vond dat het wel tijd werd dat ik eindelijk overstag ging xD Nu zou ik niet meer zonder willen.

  Like

 2. Nog geen e-reader, hou nog teveel van het echte boek lezen, de geur, het papier…
  Maar misschien moet ik dan toch maar eens overstag gaan…

  Like

 3. Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst. Ik heb jaren lang met een reader gelezen. Daarna overgestapt op mijn iPad maar vanwege mijn leesverslaving toch weer terug naar de E-reader. De Kobo Aura One. Net even een iets groter scherm. Vind ze ideaal. Meerdere boeken tegelijk mee op vakantie bv. Geen gesleep meer met dikke pillen in mijn tas. En ja ook ik ruik aan boeken. Dat mis ik nog wel eens. En een tijdschrift ruikt toch anders 😂

  Like

 4. Ik heb zelf ooit een Kindle gekregen. Daar was ik heel blij mee, maar ik ben iemand die zoveel leest en heel vaak uit de bibliotheek boeken haalt dat de Kindle in de kast is blijven liggen. Ondertussen is dat ding dus niet meer up-to-date (je kan er bv geen epub op lezen). Meestal lees ik e-books dus op mijn tablet (die ook al jaren oud is) en dat zijn altijd gekregen exemplaren.

  Ik twijfel eigenlijk om een Kobo te kopen, want het abonnement van kobo plus lijkt me wel wat. Maar ik weet dan ook weer niet of het de moeite is van het geld… De bibliotheek kost mij nl. 5 euro per jaar.

  Like

  1. Dat was voor mij ook de reden om voor kobo te kiezen, alle boeken die ik heb zijn epub. Je schijnt ze wel te kunnen omzetten zodat ze ook op kindle te lezen zijn, maar dat vond ik veel te veel gedoe. Ik twijfel ook over kobo plus, ik wil in ieder geval de gratis proefmaand gaan nemen, kijken of het me bevalt. 5 euro per jaar is geen geld!

   Like

 5. Ik heb er geen, ben zo iemand zoals jij was, er gaat voor mij niets boven een echt boek. Op vakantie heb ik heel even over een ereader nagedacht, maar ik blijf bij de boeken van papier 🙂

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.