Las Vegas Escape Room Nijmegen

Escape room Nijmegen | FAQEén van de punten op mijn bucketlist is ontsnappen uit een Escape Room. Al toen ik daar de eerste keer over las was ik heel enthousiast en wilde ik het ook een keer proberen, maar tot vorige week was het daar nooit van gekomen. Inmiddels heb ik mijn eerste ontsnapping beleefd, en dat smaakt naar meer.

Zo’n anderhalve week geleden werd ik opeens in een groepsapp gezet: ik was uitgenodigd voor een vrijgezellenfeest. Nou was mijn vorige vrijgezellenfeest niet zo’n leuke ervaring, dus ik was een beetje sceptisch, maar ik vond het ook wel erg leuk dat ik was uitgenodigd. En het idee was om een Escape Room te gaan doen, dus dat vond ik extra leuk.
Een Escape Room is een interactief spel waarbij je als groep in een kamer wordt opgesloten. Door puzzels op te lossen kun je ontsnappen, en als dat lukt binnen de tijd dan heb je gewonnen. De eerste Escape Room in Nederland opende in 2014, en inmiddels zijn er honderden te vinden door het hele land. Iedere kamer heeft zijn eigen thema.
Wij gingen naar Escape Room Nijmegen, een locatie waar je verschillende Escape Rooms kunt spelen. Wij speelden de Las Vegas Room. Hier speel je een team dat moet inbreken in een zwaar beveiligd casino op De Strip. Het uiteindelijke doel is om de kluis te kraken, maar eerst moet je wel bij de kluis zien te komen.
Op één na waren we allemaal nog nooit eerder in een Escape Room geweest, dus we hadden geen idee wat we moesten verwachten. Voordat we begonnen werd het een en ander uitgelegd, en we moesten onze tassen en telefoons inleveren. Er mocht niks mee naar binnen, wat eigenlijk ook best logisch is natuurlijk.
De opdrachten waren best pittig. Onderweg kun je hints vragen als dat echt nodig is, maar daar wilden we natuurlijk zo min mogelijk gebruik van maken. Toch hebben we er wel een paar nodig gehad.
En nu is de grote vraag natuurlijk: zijn we ontsnapt? Ja! We hebben het gehaald, maar echt op het nippertje. Er stonden nog welgeteld drie seconden op de teller toen de laatste deur openvloog.

33788834_795180904026544_352133549576421376_n_f41

We vonden het allemaal hartstikke leuk om te doen, en er zijn zelfs al plannen voor een volgende keer. Ik heb natuurlijk geen idee hoe deze Escape Room is ten opzichte van andere kamers in Nederland want het was de eerste keer, maar deze kamer heeft in 2016 de tweede plaats behaald in een wedstrijd van de Beste Escape Room van Nederland, en dat zegt ook wel iets natuurlijk. Ik zou deze Escape Room zeker aanraden. Uitdagende puzzels, leuke verhaallijn en ook de aankleding was erg mooi. Hier kun je de trailer bekijken:

Op naar de volgende, dit wil ik zeker vaker doen.

Ben jij al eens in een Escape Room geweest?

4 gedachtes over “Las Vegas Escape Room Nijmegen

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.