We pakten ook de slaapkamer nog aan

img_2345-1Na alles wat we in de zomer hadden veranderd in huis was het eigenlijk wel even klaar met verbouwen en klussen. Maar de slaapkamer wilden we ook al tijden aanpakken, en dat leek relatief weinig werk. Dus gingen we in de nazomer toch maar aan de slag.

En eerlijk, ik ben ontzettend blij met het resultaat. Het is nu rustig, en het klinkt misschien heel gek, maar ik lijk er serieus beter door te slapen.
Er zit een andere vloer in, dezelfde als in de woonkamer, en de muur is opnieuw geverfd. Het was eerst een parketvloer, maar die was helemaal versleten. En als de vloer eruit moet, dan moeten ook alle spullen eruit. Een perfecte gelegenheid om alles even door je handen te laten gaan en te beslissen of het teruggezet moet worden of weg kan. Er zijn dus aanzienlijk minder spullen teruggekomen, en het is supernetjes nu.

img_2348

Als eerste wilde ik al tijden een andere boekenkast. Een tijdje geleden had ik mijn oude boekenkast wel opgeruimd, dus het zag er redelijk uit, maar het bleven gammele stellingkasten die ik in mijn studententijd voor 5 euro per stuk had gekocht. En ik kwam ruimte tekort. Ik bedacht me te laat dat ik eigenlijk een voor-foto had moeten maken, het verschil is enorm. Nu ziet het er zo uit als op deze foto. Netjes, geordend, en vooral stevig. Hij is iets hoger dan mijn oude kast, en er zitten meer planken in, dus meer ruimte. Ik word hier zó blij van als ik naar binnen loop! Hij is ook iets minder diep dan de oude kast, dus dat zorgt ook nog voor meer ruimte. Op de onderste planken staan nog een paar ordners en tijdschriftenstandaards.

img_2347

Toen de boekenkast stond zagen we dat er eigenlijk precies ruimte genoeg over was voor nog een halve Billy. De bovenste plank gebruik ik als nachtkastje, de middelste plank is nog leeg en op de onderste plank staan nog wat ordners en een bak met cd’s. Bovenop zou ik eigenlijk nog wel een mooie plant willen zetten, maar dat kan altijd nog.

img_2345

De sticker had ik al tijden liggen, een keer gekocht op Wish geloof ik, maar het kwam er nooit van om er iets mee te doen. Tijdens het opruimen kwam ik hem weer tegen, en hij heeft een mooi plekje gekregen. Ja, hij hangt scheef, dat is expres en in het echt ziet het er mooier uit dan op de foto.

img_2344

En afgelopen nachten was het een stuk kouder, en opeens was het weer tijd om onder een dekbed te kruipen. Ik heb een nieuw dekbed gekregen van Living Comfort om te testen, een uitgebreide review komt nog, maar ik kan alvast zeggen dat ik er heerlijk onder geslapen hebben. De honden keuren hem ook goed, zoals je kunt zien.
Onze slaapkamer is echt een nette, rustgevende plek geworden, ik ben er superblij mee. Maar nu is het dan écht even klaar met klussen en verbouwen.

Ben jij blij met je slaapkamer?

10 gedachtes over “We pakten ook de slaapkamer nog aan

 1. Oh ik hou van je boekenkasten! En mooi opgelost met die halve Billy. Wij hebben ook schuine wanden in een slaapkamer. Ik zit te denken er van steigerhout een soort kastruimte over de gehele breedte onder te maken.

  Like

 2. Hier zou er wel eens een ander bed in de slaapkamer mogen komen, maar verder ben ik heel tevreden met hoe het eruit ziet 🙂
  Leuk gedaan hoor bij jullie! Ziet er inderdaad heel netjes uit!

  Like

 3. Super fijn om je eigen knusse plekje te hebben! Onze slaapkamer is niet al te zorgvuldig ingericht aangezien we al sinds we hier kwamen wonen het vooruitzicht hebben dat we misschien binnen een jaar weer weggaan. Maar hij is mede daardoor wel strak en netjes, vooral dat laatste is wel een vereiste vind ik.

  Like

 4. IK heb toevallig van het weekend de gordijnen vervangen op de slaap kamer. Van die groene/blauwe met drukke print vervangen door donkergrijs stevig katoen (ikea). Er komt veel minder licht naar binnen en ook qua uitstraling is het nu een stuk rustiger. Heerlijk! Ik moet alleen nog een hoekje schilderen, daar heeft ooit de vocht gezeten (gelukkig nu opgelost) maar de plekken zitten helaas nog in het zicht…

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.