De Nationale GezondheidsBeurs 2018

ngbGisteren gingen we een dagje naar de Nationale GezondheidsBeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Ik kreeg een uitnodiging met twee gratis kaarten, en omdat het de afgelopen twee jaar erg leuk was besloten we dit jaar nog een keer te gaan.

Ik was hier overigens niet uitgenodigd als blogger, we waren er gewoon op eigen gelegenheid.
Eén van de eerste stands die we zagen was een hoek van Fit For Free. Daar kon je meedoen met verschillende challenges om zo leuke prijzen te winnen. Zo kon je onder andere raden hoeveel ballonnen er in een auto zaten, een kilometer fietsen of squats doen. We besloten om de dag sportief te beginnen en ieder een kilometer weg te trappen. Ik won, en we kregen meteen te horen dat er met onze conditie in ieder geval niets mis is. Altijd fijn om even bevestigd te krijgen.
We bleven even in de sporthoek en ik stond een tijdje bij de stand van Curves, een sportschool speciaal voor vrouwen, waarvan ik wist dat hij ook bij ons in de buurt zit. Ik was al langer nieuwsgierig naar het concept, maar voor de prijs durfde ik het niet goed te proberen, ik was bang dat ik er aan vast zou komen  te zitten terwijl het misschien niets voor mij zou zijn. Maar nu mag ik het een maand gratis proberen, en ik heb zelfs een pas gekregen om iemand mee te nemen. Hartstikke leuk natuurlijk, daar ga ik zeker gebruik van maken, en ik zal jullie op de hoogte houden.
Naast de sportieve hoek was er natuurlijk ook veel om te proeven. Sommige dingen kenden we al, andere waren nieuw. Er waren bijvoorbeeld verschillende glutenvrije producten om te proeven, maar ook heerlijke boerenvla en -kaas. Ik probeerde ook eindelijk ‘pulled jackfruit’, iets waar ik erg nieuwsgierig naar was. Het was wel lekker, maar wat mij betreft niet echt hypewaardig, en ik vond het niet naar pulled pork smaken. Wel zou ik het gerust nog eens proberen, ik ben erg benieuwd wat je er nog meer mee kunt maken.
Ik proefde ook verschillende gezonde drankjes, en heerlijke granola. Ook was er een stand met verse, biologische kant-en-klaar-maaltijden. Ik ben nooit zo kapot van kant-en-klaar, maar dit was erg lekker.
We probeerden ook ‘andullatietherapie‘. Of het echt iets doet voor klachten is moeilijk te zeggen omdat ik niet echt klachten heb, en het lastig is om met één sessie bijvoorbeeld cellulite te laten verdwijnen. Maar ontspannend was het zeker, en ik voelde wel dat er ook iets gebeurd in je lichaam.
Natuurlijk waren er nog veel meer interessante stands, en met een tas vol pennen, folders en tijdschriften gingen we weer terug naar huis. Het was weer een interessante en inspirerende dag.

Ben jij wel eens op de Gezondheidsbeurs geweest?

2 gedachtes over “De Nationale GezondheidsBeurs 2018

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.