NaNoWriMo 2018

NaNoWriMo 2018 Twitter HeaderZoals ieder jaar in november doe ik weer mee met NaNoWriMo, National Novel Writing Month. In 2012 deed ik dit voor het eerst, en dit jaar ga ik alweer voor de zevende keer. Ik pak het deze keer wél een klein beetje anders aan dan de andere jaren.

Voor degenen die het niet kennen: NaNoWriMo is een wereldwijd evenement waarbij het de bedoeling is om in een maand tijd een roman van 50.000 woorden te schrijven. Het idee is dat je volledig de focus op het schrijven legt, het herschrijven komt later wel. Eerst het verhaal op papier.
Maar dit jaar ga ik niet helemaal voor iets nieuws. Ik ben tenslotte al bezig met een boek. Ik ga natuurlijk wel gewoon schrijven. Mijn doel is allereerst om de ruwe versie van het verhaal af te hebben. Ik heb namelijk nog geen einde. Ik verwacht niet dat ik nog 50.000 woorden aan het verhaal toe kan voegen, dus met het afronden alleen ga ik het natuurlijk niet redden.
Daarom ga ik deze maand ook herschrijven. Voor sommige hoofdstukken was ik daar al eerder mee bezig, en van andere hoofdstukken heb ik alleen nog maar de ruwe eerste versie. De woorden die ik herschrijf tel ik lekker mee voor mijn totale aantal.
En tot slot, om toch ook een beetje het officiële idee van NaNoWriMo aan te houden, ben ik wel een klein nieuw projectje begonnen op Sweek, ‘De Klantenservice Kronieken’. In al mijn jaren op de klantenservice heb ik de nodige verhalen verzameld, genoeg om een bundeltje te vullen. Hier zal ik deze maand ook regelmatig een verhaal van publiceren. Dus als je het leuk vindt om eens iets anders van me te lezen dan mijn blogs, dit project kun je hier volgen. Volgens mij moet je wel een gratis account aanmaken voordat je kunt lezen, maar dat weet ik eigenlijk niet helemaal zeker.
Dus, dat zijn voorlopig mijn plannen voor NaNoWriMo. Dan zou ik normaal gesproken na de eerste week ook een update plaatsen, maar er valt nog niet zoveel te vertellen. De eerste dagen van de maand was ik ziek, dus ik ben begonnen met een flinke achterstand. Maar met alle plannen zie ik het absoluut helemaal goed komen.

Doe je ook mee met NaNoWriMo?

5 gedachtes over “NaNoWriMo 2018

  1. Ik doe mee 🙂 Ik heb speciaal een verhaal bedacht om mee te doen, want ik wilde graag een boek schrijven. Ben ik dus mee bezig 😀 En ik merk dat tijdens het schrijven ook de stijl en het verhaal heel erg veranderen. Herschrijven zal achteraf zeker een groot werk worden.
    Gelukkig zit ik wel op schema en ik merk dat elke dag een paar woorden schrijven voor mij echt heel goed werkt. Dit weekend hoop ik wat meer te schrijven, want sommige weekdagen is het wel moeilijk om het nog na mijn werk voor elkaar te krijgen. Gisteren heb ik echt twee uur zitten zwoegen om 1400 woorden te schrijven ofzo lol

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.