Kilo’s Knallen: Hoera, ik heb overgewicht!

img_43_1382106301Het is al weer een tijdje geleden dat ik voor het laatst een Weight Watchers update heb geschreven, maar er is de laatste tijd veel gebeurd. Ik heb een paar mooie mijlpalen weten te bereiken.

De titel klinkt misschien een beetje gek, maar ik ben zo blij. Afgelopen vrijdag was mijn laatste weegdag, en ik zag dat ik opnieuw een mijlpaal had bereikt: ik had weer dubbele cijfers! En dat betekende ook dat ik een BMI-grens ben gepasseerd. Ik heb geen obesitas meer, ik heb officieel overgewicht. En wat ben ik daar blij mee!
Ik ben nog lang niet waar ik zou willen zijn, maar ik ben wel heel trots op wat ik tot nu toe al bereikt heb. Een week eerder bereikte ik ook al een mooie mijlpaal: op 25 mei tikte de teller de min vijftien aan.
Min vijftien kilo. Dat zijn gewoon drie grote zakken aardappelen, of zestig pakjes boter. Ik kan het me zelf eigenlijk nog maar moeilijk voorstellen, maar dat komt natuurlijk ook omdat ik dat gewicht er niet in één keer heb afgeworpen. Maar als ik in de spiegel kijk of voor- en nafoto’s vergelijk dan zie ik wel degelijk het verschil.
En anderen zien het ook. Mensen die ik een tijd niet gezien heb zien het meteen, en regelmatig komt er iemand met een complimentje. Hoewel ik er nog niet altijd even goed in ben om die te ontvangen voelt het wel geweldig.
In januari had ik een jurkje gekocht voor een feest wat ik in het vooruitzicht had. Twee maten kleiner dan ik normaal kocht. Hij zat toen nog wat strak, maar ik nam hem toch mee omdat ik tegen die tijd wel meer afgevallen zou zijn. Vrijdagavond had ik een bruiloft, niet het feest waar ik hem voor gekocht had, maar ik kon de verleiding niet weerstaan om hem toch aan te trekken. Hij zat als gegoten, en ik voelde me er geweldig in.
Ik ben superblij met deze mooie mijlpalen in mijn afvalstrijd, op naar de volgende mijlpaal, en op naar het gezonde gewicht.

16 gedachtes over “Kilo’s Knallen: Hoera, ik heb overgewicht!

 1. Super! Proficiat! Altijd zalig om zo’n mijlpaal te bereiken. Dat geeft toch wel weer motivatie om door te gaan. Ik heb momenteel in mijn kast ook zo’n kleedje hangen dat ik wat te klein heb gekocht. Met de bedoeling dat een beetje als motivatie te gebruiken. Hopelijk past dat mij dus binnenkort ook 🙂

  Like

 2. Gefeliciteerd!!! Ik ben heel trots op je, hoe gek dat ook klinkt van een internet-‘kennis’.
  Ik zal je maar vertellen wat ik normaal niet online zet, maar ik ben, even voordat jij begon met je queeste om kilo’s te knallen, begonnen met gezonder leven, wat tot gevolg had dat ik ook aardig wat kilo’s knalde en ook ineens (nou ja, ineens…) in een andere BMI klasse zat. Mijn gozer moest juist aankomen, want hij zat op de ondergrens en kon daarmee zijn trainingen niet goed volbrengen.
  Ik weet dat je er nog niet helemaal bent, maar een mijlpaal is het zeker. En er komen er nog meer!

  Like

 3. Goed bezig zeg! 15 kg is echt superveel! Ik ben vorig jaar tot 11 kg er af gekomen (waarvan er inmiddels weer 7 aan zitten 😦 ), maar daarna stond het echt stil. Ben nu weer met goede voornemens bezig om in ieder geval die 7 er weer af te krijgen en daarna door te stomen!

  Like

 4. Wow die vergelijking met 60 pakjes boter doet het hem. Geeft vast veel motivatie om die kilo’s nooit weer terug te krijgen, want klinkt niet fijn om onder je huid te hebben… Gefeliciteerd!! Ik ben super trots op je 🙂

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.