Happy birthday to me!

zhandletter6Vandaag mocht ik weer een jaartje ouder worden, eenendertig, en ik geloof dat ik eindelijk gewend ben aan het idee dat ik geen twintiger meer ben. Het is in ieder geval veel minder erg dan die dertig.

Ik moest gewoon werken vandaag, dus eigenlijk vierde ik het zondag al met vrienden en familie. Gewoon lekker in huis, klinkt misschien erg kneuterig, maar ik vind het heerlijk. Op mijn favoriete plek met mijn lievelingsmensen.
Maar op het werk werd ik ook niet vergeten. Ik kreeg een mooie kaart, een cadeautje en er waren slingers voor me opgehangen.
Vanavond zijn Lief en ik lekker uit eten gegaan in Duitsland.
En natuurlijk ben ik weer behoorlijk verwend.

img_0592

Ik kreeg brush pennen, een flinke stapel boeken en van mijn collega’s kreeg ik een cadeaubon van de Etos. Daarnaast heb ik ook nog geld gekregen. Ik heb voorlopig weer ruim genoeg leesvoer. Deze boeken kreeg ik:

Het laatste alibi – David Ellis
Advocaat Jason Kolerich neemt de zaak van James Drinker op zich, een man die wordt verdacht van de moord op twee vrouwen. Jason wantrouwt zijn cliënt, maar besluit hem toch te helpen. Tot er opnieuw slachtoffers vallen. Het wordt Jason duidelijk dat niets in Drinkers leven is wat het lijkt. Als Jason zelf valselijk beschuldigd wordt van de moorden, gaat hij op zoek naar de waarheid, om een seriemoordenaar te ontmaskeren en om zijn eigen onschuld te bewijzen.

Waar is ze – Alex Marwood
Sorry voor deze algemene mail, maar ik heb jullie hulp hard nodig. Mijn peetdochter, Coco Jackson, verdween uit het vakantiehuis in Bournemouth waar ze met haar familie verbleef in de nacht van zondag op maandag 29/30 augustus. Opeens was ze er niet meer. Coco is drie jaar oud. Als Coco, een van een tweeling, tijdens een familieweekend verdwijnt, ontstaat er mediahype. Haar ouders zijn rijk en invloedrijk, net als alle vrienden met wie ze op vakantie waren dat weekend aan zee. Wat is er echt met Coco gebeurd? Twaalf jaar later komt het gezelschap weer bij elkaar voor een herdenkingsweekend. Coco’s vader is overleden en de onderhuidse spanning is voelbaar. De donkerste geheimen worden langzaam blootgelegd… 

Ontvoerd – Sandra Brown
Marathonloper Emory Charbonneau verdwijnt tijdens een training in de bergen van North Carolina. Als haar man Jeff, boos na de zoveelste ruzie, veel te laat alarm slaat, is het spoor koud. Letterlijk: mist en zware sneeuwval isoleren de wildernis en maken een zoektocht onmogelijk. Terwijl de politie Jeff als verdachte begint te zien, komt Emory met hoofdletsel bij in een blokhut. Haar redder beweert dat hij haar in de sneeuw heeft gevonden, maar weigert zijn naam te geven. Wie is deze mysterieuze vreemdeling? Waarom heeft hij haar hier gebracht? Is ze ontvoerd? Kan ze ontsnappen? Wil ze wel weg? Sandra Brown combineert nagelbijtende spanning en romantiek in een verhaal over vertrouwen, verraad en overleven. 

Duistere harten – Nora Roberts
Al sinds ze haar geboortedorp ontvluchtte om de kunstwereld te bestormen, is beeldhouwer Clare Kimball de meest gevierde kunstenares van haar generatie. Desondanks wordt ze geplaagd door nachtmerries – en de herinnering aan haar vaders zelfmoord. Sheriff Cameron Rafferty is al verliefd op Clare sinds de middelbare school. Er groeit een band tussen hen die met de dag sterker wordt. Dan wordt het dorp opgeschrikt door een moord, die duidelijk te maken heeft met Clares terugkeer. Zal hun liefde de dramatische gebeurtenissen kunnen overleven? 

De perfecte buren – Sean Doolittle
Een jong echtpaar, een idyllisch nieuw huis, een schijnbaar perfecte buurt…
Voor Paul en Sara was de verhuizing naar een klein stadje in het middenwesten van Amerika een hele aanpassing. Paul doet alles om erbij te horen. Hij gaat golfen met de jongens. Hij sluit zich aan bij de buurtwacht, die de rustige straten nog veiliger moet maken. Maar dan begaat hij één foutje en wordt met de nek aangekeken.Niets had Paul kunnen voorbereiden op de onwerkelijke ruzie die ontstaat met een van zijn buren, de zelfbenoemde leider van de buurtwacht. Hij wordt ten onrechte gearresteerd voor het misbruiken van zijn buurmeisje. In één klap staan Pauls leven, carriëre en huwelijk op losse schroeven. Hij belandt in een wanhopige strijd tegen een man die iedereen aan zijn kant heeft.

IJzige stilte – Wulf Dorn
Een verleden vol vragen. Een cassetteband met niets dan ruis. En één antwoord, verborgen in ijzige stilte..
Al drieëntwintig jaar wordt psychiater Jan Forstner geplaagd door de verdwijning van zijn broer. Het enige wat hij nog van hem heeft, is de dictafoon die de toen zesjarige Sven voor zijn verdwijning bij zich droeg. Daarop staat zijn stem, gevolgd door een ijzige stilte. Keer op keer probeert Jan antwoorden te vinden in de ruis op de cassette uit de dictafoon – tot hij geen stilte meer kan verdragen.

Ik ben erg blij met mijn cadeaus en heb ontzettend leuke en gezellige dagen gehad. Op naar een nieuw gezond en gelukkig jaar.

 

 

9 gedachtes over “Happy birthday to me!

 1. Gefeliciteerd. Heerlijk kneuterig doen vooral. Doen waar je zin in heb in je dertigjes. Een Etos-bon van je collega’s. Zodat je eens deodorant koopt, en een keer een goede shampoo, waardoor je weer er fris en fruitig uitziet, tandpasta koopt zodat ze niet op een meter afstand meer hoeven blijven. En als je opslag wil, koop dan eindelijk eens die verleidelijke parfum waar je altijd stiekem langsloopt.

  Like

 2. Alsnog van harte gefeliciteerd. Een leuke verjaardag gehad zo te lezen.
  Ik ben inmiddels ruim de 30 voorbij en ik voel mij nog steeds niet zo. Het is dat mijn lichaam soms zegt: “HOOOO STOP!! Das niet zo handig!! Maar anders voel ik mij nog steeds een jaar of 18 hoor. hahaha

  Like

 3. Wat is er nou kneuterig aan je verjaardag vieren zoals je zelf wil? Da’s juist het allerfijnste! Gefelicteerd, met je verjaardag en met je eigen plan trekken 🙂
  Ik vier mijn verjaardag ook nog wel eens niet of veel later. Had jij dat vroeger ook niet, dat je soms jaloers was op mensen die lekker in de zomer hun verjaardag konden vieren? Dus dit jaar doe ik het nog eens over als het warm en zonnig weer is.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.