Onbereikbaar

iphoneVorige week ging hij opeens stuk, mijn oude, vertrouwde iPhone. Het begon met de foto’s, alle foto’s die ik maakte werden grijs zodra ik er iets mee wilde doen. Met zijn laatste adem kreeg ik nog een foto van mijn #twitherfst pakket op Instagram, daarna was het echt afgelopen.

Opeens was ik onbereikbaar, en misschien nog wel erger, ik had geen mobiel internet meer en ik kon geen foto’s maken. Ja, onbereikbaar zijn daar kon ik best mee leven, lekker rustig eigenlijk. Maar we gingen weg, en ik wilde foto’s maken. Mijn digitale camera was ook hartstikke leeg, dus daar had ik ook al niks aan.
Ik nam mijn telefoon maar mee, want stel je voor dat hij het opeens wel weer ging doen. Flauwekul natuurlijk. Dus maakte ik een dag geen foto’s. Geen live uitpakfoto’s voor #twitherfst, geen foto’s op de chihuahuadag, en geen foto’s van de mooie zonsondergang. Het was best raar, zo’n telefoonloze dag. De neiging om regelmatig even op Twitter en Instagram te kijken was groot. Stom eigenlijk, hoe dat in je systeem gaat zitten.
Het zat er natuurlijk ook een keer aan te komen. ‘Oude, vertrouwde’ bedoelde ik heel letterlijk, mijn telefoon was al ruim vier jaar oud. In plaats van een nieuw toestel bij het verlengen van mijn abonnement ging ik de laatste keren voor sim-only, omdat ik het zonde vond om iets te vervangen wat nog goed werkte. Ik geef niet om het nieuwste van het nieuwste, dus ik vond het wel prima. Het toestel had een beetje gebruiksschade, een krasje op het scherm, een deukje in het hoekje, maar het werkte nog prima.
Maar laten we eerlijk zijn, die telefoons van tegenwoordig zijn niet meer gemaakt om zo lang mee te gaan. En de laatste tijd begon hij al steeds meer kuren te krijgen. Chronisch geheugengebrek, een geel vlekje op het scherm, en af en toe viel hij zomaar uit. Updaten deed hij al lang niet meer, ik denk dat ik minstens drie softwareversies achter liep. Ik vreesde het moment dat hij het voor altijd zou begeven. Maar toen dat moment kwam moest ik toch even slikken.
Inmiddels heb ik een nieuwe telefoon. Oke, eigenlijk dezelfde avond al. Een marktplaatsje. Voordat mijn oude telefoon stukging was het plan om een refurbished iPhone 7 aan te schaffen. Een tweede leven voor het apparaat, en een goedkoper toestel voor mij. En de prijs van de 8 en de 10 vond ik toch echt veel te hoog, dat heb ik absoluut niet over voor een telefoon. Er was schijnbaar iemand die zijn zoontje niet wakker heeft ien worden op zijn eerste verjaardag, omdat hij op dat moment voor de deur van de Apple Store lag om als eerste de iPhone X te kunnen kopen. Gekkenwerk, vind ik dan. In geen 1600 jaar zal ik zo veel geld uitgeven aan een telefoon. Een 7 was genoeg.
Maar toen ging hij stuk, en ‘moest’ er eigenlijk halsoverkop een andere komen. En ik kon het geld natuurlijk niet even achter mijn oren vandaan trekken. Dus ging ik op Marktplaats zoeken, en daar trof ik deze iPhone 6S, voor een fijne prijs. En in feite ook soort van refurbished, de home-knop was vervangen, het scherm was vervangen en de accu was vervangen. Nog in de buurt ook, en ik was net op tijd met reageren, want hij bleek nogal gewild voor die prijs. We haalden hem diezelfde avond nog op.
Dus nu ben ik de trotse bezitter van een iPhone 6S, en het is in alle opzichten een vooruitgang. Hij werkt perfect, heeft een mooi scherm zonder schade of gele vlekken, hij heeft de laatste softwareupdate kunnen installeren, en hij heeft geen geheugengebrek. Het enige jammere? Mijn oude telefoon bleek nog een gebrek te hebben, hij maakte al sinds april geen reservekopieën meer. Dus alles tussen april en nu was verdwenen. Gelukkig zorg ik wel dat ik de écht belangrijke dingen ook ergens anders bewaar.
Een ‘nieuwe’ telefoon dus, niet helemaal zoals ik had gepland, maar ik ben er wel erg blij mee. En zo’n dagje zonder? Dat is eigenlijk ook het einde van de wereld niet. Je hoeft niet alles vast te leggen.

11 gedachtes over “Onbereikbaar

   1. Nou dan! hahahaha Ik moet eerlijk zeggen, dat ik een keer gelogeerd heb zonder wifi aan te kunnen zetten, dat ik mij gek genoeg, dan zorgen maakte om mijn familie of mijn normale gedrag online… dat ik er niet was…. dus zorgen maken om anderen… dat is gek toch? 😉

    Like

 1. Een dagje zonder zou ik ook nog wel overleven, maar zou wel zeer sip zijn als ik weken/maanden aan foto’s etc kwijt zou zijn. Fijn dat je zo snel een nieuwe had voor een fijne prijs!

  Like

 2. Je phone was gewoon echt helemaal op!! Ik vrees met grote vrees dat die van mij het ook een keer gaat begeven. Heb hem nu al drie jaar… Tot nu toe gaat het goed… Hopelijk kan ie nog ff mee. Veel plezier met je nieuwe telefoon 🙂

  Like

 3. Mooi geschreven! Ik heb zelf de laatste tijd regelmatig dat ik al mijn social media voor een paar dagen uitschakel en iedereen op dempen zet. Ik vind het heerlijk om even niet constant bereikbaar te zijn en gewoon te genieten van alles wat er om mee heen gebeurt. En ik ben ook gewoon een stuk productiever dan, haha.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.