Kilo’s Knallen: een dikke vette dip en sporten bij Curves

img_43_1382106301Ik zag dat mijn laatste update al weer van halverwege januari was, dus ik vond het hoog tijd worden om jullie weer even te laten weten hoe het hier gaat.

Zoals de titel al een beetje weggeeft heb ik een flinke dip gehad. Ik ben gelukkig niet aangekomen, maar ook twee weken lang geen gram afgevallen. Nou is dat jammer, maar natuurlijk geen ramp. Maar oh wat had ik een moeite met het weerstaan van alle verleidingen.
Waar ik normaal gesproken eigenlijk helemaal geen moeite heb met het weigeren van taart of cake als een collega trakteert at ik nu alle traktaties met liefde op. Een rammelende maag in de middag? Meestal los ik dat netjes op met een stuk fruit, vorige week kocht ik pinda M&M’s. ’s Avonds nog iets lekkers snaaien met Lief? Ik had de ruggengraat van een weekdier. Al met al verbaast het me eigenlijk wel dat ik niet ben aangekomen. Maar juist doordat datzelfde getal op de weegschaal bleef staan kreeg ik al snel de gedachte ‘ach, kan best een keer’. Wandelen in de lunchpauze? Veel te koud, of te nat.
Waar het door kwam? Geen idee. Misschien had die halfgebakken griep van een paar weken geleden meer van me geëist dan ik dacht. Misschien was het ook wel gewoon gemakzucht, even nergens aan denken. Hoe dan ook, ik ben weer helemaal terug. Met resultaat, want vanmorgen mocht ik de min dertien aantikken. Dat is meer dan ik ooit gehaald heb met een afvalpoging, en daar ben ik best een beetje trots op.
Vanavond ben ik voor het eerst in jaren naar de sportschool geweest. Op de gezondheidsbeurs heb ik een aanbod gekregen om een maand gratis te sporten bij Curves, om te kijken of dat iets voor me is. Mijn bedoeling is om minimaal drie keer per week te gaan.
Over Curves zal ik nog wel eens meer vertellen, anders wordt deze post wel heel erg lang. Maar vanavond was mijn intake. Ik ben gewogen en gemeten, en aan het eind van de maand doen we dat nog een keer zodat we kunnen zien wat het gedaan heeft.
Ik schrok best een beetje van mijn resultaten, dat was best confronterend. Ik had meer vet en minder spieren dan ik had verwacht. Centimeters en gewicht hou ik zelf natuurlijk ook bij, dus dat leverde niet echt verrassingen op. Ik was ongeveer anderhalve kilo zwaarder dan thuis, maar het was avond en ik had mijn kleren aan. De resultaten van de meting hou ik lekker voor mezelf, maar ik weet nu wel waar ik mee aan de slag moet.
Ik heb lekker gesport, en echt het gevoel dat ik iets gedaan heb. Morgen gaat me niet lukken binnen de openingstijden, maar maandag ben ik er weer. Ik hoop dat het me een extra boost gaat geven bovenop Weight Watchers.

7 gedachtes over “Kilo’s Knallen: een dikke vette dip en sporten bij Curves

 1. Daarom is het ook echt aan te raden iets van sport (en zeker iets van krachttraining) te doen als je afvalt. Niet óm af te vallen, maar om je te wapenen tegen jojo-en na je afval-poging. Ik ging omdat ik steeds meer merkte dat mijn spierkracht af nam en ik daar in en om het huis niet voldoende aan kon doen. Nu heb ik spierballen als ik mijn armen niet eens flex. Is best wel cool. En toch vrouwelijk. Volhouden! Het duurt misschien 3 of 4 weken voor je het sporten wat gaat waarderen, maar als het goed is heb je na je eerste sessie al meteen baat bij je sportmomentje.
  (En dan wordt het ook makkelijker om gezonde keuzes te maken, omdat je lichaam dat aangeeft. Zolang jij de controle houdt en af en toe iets minder gezond mag ook, als uitzondering!)

  Like

  1. Oh ik vind sporten heerlijk, dat is het probleem ook niet hoor, maar heb jaren geleden de sportschool opgezegd omdat ik het zonde van mijn geld vond. Nu doe ik thuis wel krachttraining, maar ik heb natuurlijk niet de professionele spullen om dat soort metingen te doen. En idd, spieren zijn helemaal niet niet-vrouwelijk hoor! Of ik lid ga worden na mijn proefmaand weet ik nog niet (want again, het is veel geld, en eigenlijk heb ik nog andere sportieve plannen die óók geld kosten en dan wordt het wel veel), maar ik overweeg het absoluut!

   Like

 2. oooh, zo herkenbaar. Ik heb de min tien kilo aangetikt en daar is het ook bij gebleven. Zelfs weer wat bijgekomen want het werk zo demotiverend al je gewoon stil staat. Vanaf vandaag ga ik wat dingen anders doen, wat dingen veranderen in mijn dag patroon, kijken of dat de stilstand doorbreekt.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.