Verhalen bij het kampvuur

kampvuurDat ik van verhalen hou is volgens mij geen geheim. Ik lees vaak en veel, en ik schrijf natuurlijk. Toen ik op Facebook voorbij zag komen dat er bij onze bibliotheek verhalen verteld zouden worden wilde ik daar dan ook graag bij zijn.

Ook al las ik heel graag zelf, ik werd als kind ook graag voorgelezen. Heerlijk vond ik het om weg te kunnen dromen terwijl iemand anders me een verhaal vertelde. Ook op het schoolkamp genoot ik van de plaatselijke griezelverhalen die er verteld werden door de meesters of juffen. Later, op feestjes, was ik gek op het ‘afmaakverhaal’, waarbij we om de beurt een zin aan het verhaal toevoegden. Hierdoor ontstonden spontaan de gekste, spannendste of grappigste verhalen. Gelukkig had ik vriendinnen die dat ook konden waarderen.
En zo zat ik vrijdagavond voor het eerst in jaren weer bij het kampvuur om te luisteren naar de verhalen van Nadja Spooren, Paul Groos en Martin Bergsma.

img_2087

De avond begon met kinderverhalen. Het eerste verhaal heb ik helaas gemist, daarvoor kwam ik net te laat aan, maar ik vond de kinderverhalen eigenlijk al erg leuk. De vertellers deden echt hun best om het publiek bij de verhalen te betrekken. Hartstikke leuk voor de kinderen, maar ook voor de volwassenen. Ondertussen konden de kinderen marshmallows roosteren bij het vuur.
Na de kinderverhalen kwamen de verhalen voor de oudere kinderen en volwassenen. Legenden, streekverhalen, heerlijk om naar te luisteren. De avond werd afgesloten met een half uurtje spannende griezelverhalen.
Ik heb genoten van een avond vol verhalen. De volgende keer hoop ik er zeker weer bij te zijn.

3 gedachtes over “Verhalen bij het kampvuur

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.