Recept: Bailey’s mousse

1280px-baileys_irish_cream-svg

Ik heb het ultieme kerstdessert ontdekt hoor! Ik kwam het tegen in mijn tijdlijn op Facebook, zo’n pagina die tussen al je eigen dingen staat als suggestie. Ik weet helaas niet meer welke pagina het was en heb hem later ook niet weer gezien, maar het recept wil ik jullie toch niet onthouden. Was het jouw recept? Meld het gerust, dan link ik je met liefde.

Goed, het dessert dus. Bailey’s mousse was het, en het was heerlijk.

dfgIngrediënten:
40 gr boter
2 verse eieren, gesplitst
3 eetlepels bailey’s
200 ml slagroom
200 gr melkchocolade, in stukjes
1 eetlepel suiker
chocolade rasp om te decoreren

Smelt de boter en de chocolade au bain marie. Laat het vervolgens iets afkoelen en klop de twee eigelen erdoor. Als de eigelen helemaal zijn opgenomen door het chocolademengsel kun je ook de Bailey’s toevoegen.
Klop de slagroom stijf met de suiker en spatel deze door het chocolademengsel. Klop ook de eiwitten stijf, deze mogen ook toegevoegd worden aan het chocolademengsel.
Giet het mengsel in mooie glazen of kommetjes en laat het minstens vier uur opstijven in de koelkast. Garneer met de chocoladerasp.

Volgens mij kun je hier trouwens ook superlekkere taart mee maken, kruimelbodempje, of langevingers als bodem, ik ga het eens proberen.

21 gedachtes over “Recept: Bailey’s mousse

  1. Oeh! Ik drink dus niet he, geen wijn en andere drank weet ik al niet wat, maar dit, bailey’s is het enige wat ik wel eventueel drink en ontzettend lekker vind, en dus alleen in deze tijd van het jaar eventueel nog weleens wil drinken, als mijn ouders het in de kast hebben staan, hahahaha

    X

    Like

  2. Volgens mij heb ik Bailey’s echt nog maar één keer op, maar ik vond het wel lekker! Dit ziet er dan ook super lekker uit en vooral met chocola kun je bijna niet mis gaan ;D

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.