Recept | Burrito dipsaus

Deze lekkere dipsaus gaat hier in huis door het leven als burrito dipsaus, simpelweg omdat ik het sausje leerde kennen toen ik voor het eerst zelf burrito’s maakte. Met zo’n pakje van Knorr ja. Maar eigenlijk is het veel lekkerder om gewoon zelf te maken. Ik maak deze nog steeds bij de burrito’s, maar ik maak hem ook graag bij de nacho’s, of gewoon om snackgroente in te dippen.

img_3604

♥ 125 ml zure room
♥ 2 eetlepels water
♥ een flinke teen knoflook
♥ peper en zout
♥ een theelepel dille
♥ een theelepel bieslook

Eigenlijk is het recept heel eenvoudig. Doe de zure room in een schaaltje, met de twee eetlepels water. Pers de teen knoflook uit boven de zure room, en doe de kruiden erbij. Meng dit tot je een glad geheel hebt. Breng het sausje op smaak met peper en zout naar wens.
In plaats van zure room kun je ook creme fraîche gebruiken als je dat lekkerder vindt. Om het sausje vegan te maken kun je gebruik maken van sojaroom. Sojaroom is minder zuur, dus om daarmee toch het zure effect te bereiken kun je een scheutje citroensap of azijn toevoegen.

Erg lekker bij de burrito’s of de nacho’s dus, maar ook als dipsaus voor chips, groente of stukjes afbakbrood. Als er over is eet ik het ook wel eens bij de patat, ook erg lekker vind ik.

6 gedachtes over “Recept | Burrito dipsaus

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.