Dit was… 2019!!

Ze zijn misschien een beetje cliché, maar ik ben gek op het lezen van iedereens jaaroverzichten, en ik maak er ook graag één van mezelf. Even terugblikken op het afgelopen jaar. Dit was mijn 2019!

bright celebrate celebration dark

Foto door Brigitte Tohm op Pexels.com | Te beginnen met januari natuurlijk. Het was eigenlijk een vrij rustige maand. We gingen een dag lekker met de hele familie eten, we namen allemaal iets mee. Ik bracht deze quiche. Januari was ook de maand waarin ik 32 werd, en het hoogtepunt van de maand was toch wel onze midweek in Limburg. Even er tussenuit. Dat beviel zo goed dat we dat komende maand lekker nog een keer gaan doen.
Februari was ook geen spannende maand. We gingen, zoals ieder jaar, een dagje naar de Gezondheidsbeurs, ik begon met het maken van mijn stamboom en ik ging een avond tapas eten met mijn zussen.
In maart solliciteerde ik intern naar een andere functie. Ik werd het niet, maar kreeg wel veel feedback waar ik iets mee kon, en zo hield ik er toch nog een goed gevoel aan over. Ik maakte mijn eerste pocketletter, voor mij was het nieuw, maar zo leuk om te doen. Tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten heb ik weer een avond geholpen met stemmen tellen.
In april kocht ik een nieuwe stofzuiger, en wat ben ik blij met dat ding. Blegh, dat klinkt eng volwassen he? We gingen ook een heerlijk dagje naar het strand en we genoten van de mooie lentedagen. Ook ging ik een dagje naar Phantasialand met een vriendin.
Mei was eigenlijk ook een erg rustige maand. We gingen een dagje naar Amsterdam, en we genoten van nog meer lentedagen en veel boswandelingen met de hondjes.
Juni was de maand van de Run For Kika. Na maanden van er naar toe leven en sponsors werven was het dan zover, en het was super! En mede dankzij jullie heb ik een leuk bedrag opgehaald voor KiKa. We gingen er ook nog even een lang weekend tussenuit, even naar Twente. En aan het eind van de maand ging ik spontaan naar het concert van Muse!
In juli was het gedaan met de rust. We gingen namelijk de badkamer verbouwen. Het resultaat mag er wezen en was de moeite zeker waard, maar de verbouwing zorgde ook voor een heftig momentje: de slagaderlijke bloeding van Lief. Ik geloof niet dat ik veel engere dingen heb gezien. In juli verscheen ook de Vriendin, met mijn bijdrage aan een artikel over bodypositivity. Daar ben ik nog steeds erg trots op. Natuurlijk brachten we ook een bezoekje aan de Tilburgse Kermis. Omdat het zo warm was zijn we alleen naar Roze Maandag gegaan.
In augustus genoten we verder van de heerlijke zomer. We gingen met de hondjes naar een speeldag bij een zwemvijver, en daar heeft iedereen van genoten. Aan het eind vn de maand deed ik mee aan de pittige, maar ontzettend gave Titan Swim. Helaas was augustus ook de maand waarin we afscheid moesten nemen van onze lieve Witje.
September was weer een rustige maand, ik deed niet veel bijzonders, en dat is ook best lekker. We kochten wel een nieuw bankstel, en daar ben ik nog dagelijks blij mee. En ik ging nog een dagje naar Phantasialand met een vriendin.
In oktober maakte ik kennis met het maken van wonden met grime materialen. Ik volgde eerst een mini-workshop, maar ik vond het zo leuk dat ik er even later nog een complete workshopavond tegenaan gooide. Helaas heb ik weinig kans gekregen om het in de praktijk te kunnen brengen, maar gelukkig heb ik zelf ook een gezicht. In oktober maakte ik ook per ongeluk een hotel beroemd, en ik maakte heel veel foto’s van paddenstoelen.
En toen was het alweer november. November is natuurlijk altijd NaNoWriMo-maand, en daar ben ik volop mee bezig geweest. Ik schreef het einde van mijn boek, kreeg een idee voor een spin-off en misschien een vervolg en ik maakte de cover. Maar ik begon de maand met een bezoekje aan de KreaDoe beurs, waar ik weer veel ideeën opdeed. Ik bezocht ook de eerste kerstshow en ik kocht eindelijk de snijplotter die al zo lang op mijn verlanglijstje stond. Ik ging lekker uit eten met een vriendin en ik maakte deze leuke kerstballen. En ik viel voor een black friday deal: ik werd weer lid van de sportschool.
Het hele jaar is voorbij gevlogen, maar de laatste maanden leken wel extra snel te gaan. In december kwamen we echt in de kerststemming en gingen we ook naar de kerstshow in Duiven. Zodra Sinterklaas het land weer uit was hebben we zelf ook de kerstspullen van zolder gehaald en het huis in de kerstsfeer gebracht. Het grootste deel van de maand mocht ik dagelijks een cadeautje uitpakken van de adventskalenderswap. Last minute besloot ik toch mee te doen met de Santa Run, en dat ging best lekker. We vierden natuurlijk Kerst, en daarna stonden we nog twee dagen op een winterfair in Zeeland. Dat was meteen een uitje, want we bleven daar een nacht slapen en we maakten meteen van de gelegenheid gebruik om even naar het strand te gaan.

2019 was een fijn jaar, met veel grote en kleine hoogtepunten. Natuurlijk ook een paar minder leuke dingen, maar die horen er ook bij, ook die mogen er zijn. Maar in het algemeen kan ik zeggen dat ik heb mogen genieten van een geweldig jaar.
Het nieuwe jaar is nog grotendeels blanco, al staan er al wel een paar leuke dingen op de planning. Op naar een mooi 2020!

Ik wens jullie allemaal een fijne jaarwisseling. Hou die vingers en tenen eraan, en tot volgend jaar!

5 gedachtes over “Dit was… 2019!!

  1. En dan heb ik toch nog een aantal dingetjes gemist lees ik, wie weet haal ik dat even in binnenkort nog. Ik wil wel graag op 1 blijven staan natuurlijk 😛 hahaha

    Zonder dollen, ik wens jullie een fantastisch geweldig nieuwjaar toe! Dat al jullie huidige wensen en dromen uit mogen komen!

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.