Hardlopen | Run For Kika Utrecht

Na maanden er naar toe leven, sponsors werven en zin kweken was het vandaag dan zover, ik ga hardlopen voor Kika. Ik draag Kika een warm hart toe en heb al eens eerder een sponsorwandeltocht gedaan, jaren geleden. Een keer mee rennen stond al tijden op de planning.

Begin dit jaar schreef ik me in voor de run in Utrecht. Waarom Utrecht? Van alle locaties die er dit jaar waren was dit de meest praktische, en kennissen van ons zouden hier meehelpen als vrijwilliger, dus dat leek me wel gezellig. We zijn elkaar overigens niet tegengekomen, dus dat laatste was eigenlijk een flutargument.

img_4646
Maar goed, Utrecht dus, en dat was vandaag. De start zou in het Máximapark zijn. Ik ben daar helemaal niet bekend, dus het was even zoeken waar ik moest zijn. Gelukkig was het parkeren prima geregeld, ware het niet dat ik vanaf de parkeerplaats nog een eindje moest lopen naar het terrein, waardoor ik bijna de start gemist had. Ik was al extra vroeg weg gegaan omdat ik er rekening mee hield dat ik in drukte terecht zou komen of nog even moest lopen, maar al met al was ik nog maar net op tijd. De vijf kilometer vertrok in fasen, en de eerste groepen waren al weg, ik kon nog net bij de laatsten aansluiten.
De route liep door het Máximapark, ik vond het een mooie route. Wandelaars stopten, wensten ons succes, zweepten ons op. Dat vind ik één van de leuke dingen aan het meedoen met evenementen, het publiek.
De tijd werd niet geregistreerd, maar volgens mijn Garmin kwam ik na 43 minuten en 18 seconden over de finish. Niet mijn snelste, maar een snelle renner ben ik sowieso al niet, en die ambitie heb ik ook niet. Ik heb genoten van de route, van het publiek, en tegelijkertijd ook nog eens een mooi bedrag opgehaald voor Kika.
Na afloop ben ik natuurlijk nog even op het terrein gebleven, en ik vind dat het ontzettend leuk is opgezet. Er zijn wat standjes, een paar foodtrucks, een hoekje voor de kinderen, aan alles wordt gedacht. Toen ik zag dat één van de foodtrucks, Ministerie van Geluk, vegan voedsel aanbood kon ik het niet laten om een burger te kopen, ik kon wel wat energie gebruiken.

img_4643

Een bagel met sla, guacemole, salsa, komkommer, tomaat en rode ui, en een vegan burger. Hij was erg lekker, en stiekem was ik ook erg benieuwd naar de burrito’s die ze verkochten. Maar dat vond ik toch een beetje te veel van het goede, om die er ook nog achteraan te gooien.
Ik vond deze run zeker voor herhaling vatbaar, dus misschien doe ik volgend jaar nog wel een keer mee. Iedereen die mij heeft willen sponsoren: bedankt!

 

9 gedachtes over “Hardlopen | Run For Kika Utrecht

  1. Wauw, goed van je zeg! Het publiek maakt of breekt een evenement. Toen ik de kwart marathon in Utrecht liep, was er helemaal geen publiek. Heel jammer, dus die loop ga ik ook niet nog eens doen. Gelukkig zijn er genoeg evenementen met veel mensen langs de kant 🙂

    Liefs,
    Marloes

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.