Zwemmen | Titan Swim Nijmegen

Vandaag deed ik een keer een totaal andere race dan een hardloopevenement: ik nam een koele duik in De Groene Heuvels. Een klein beetje in een opwelling had ik me aangemeld voor de Titan Swim, een obstakelrace in het water. En wat was dat leuk!

img_5520

We hadden er in ieder geval geweldig weer voor. Om 13.00 uur zou mijn start zijn, maar dat werd iets later omdat er een probleem was met één van de obstakels. Maar gelukkig kwam het allemaal goed en was daar, een beetje later dan de bedoeling was, het startschot.
De ronde was een kilometer, en er waren 15 opblaasbare obstakels. En het water was heerlijk. De obstakels waren behoorlijk heftig. Dat wil zeggen, het is al best zwaar om jezelf uit het water te hijsen om zo’n ding überhaupt op te komen. En het lastigst van obstakels op het water? Ze liggen niet stil! Ze wiebelen vreselijk, vooral als er meer mensen tegelijk op aan het klauteren zijn. Dat zorgde wel voor een extra spanningselementje, en het werd er niet makkelijker van.
Wat ik vooral altijd zo leuk vind aan die obstakelraces is dat iedereen elkaar helpt. Of ze je nou kennen of niet, als het niet lukt krijg je hulp. Behalve misschien van de extreme fanatiekelingen die echt geen seconde willen verliezen. Ik was alleen, maar ik merkte wel dat het eigenlijk toch een beetje een teamsport is. Je zag veel duo’s of grotere teams, en dan kun je elkaar helpen. Het is te doen hoor, zeker met de hulp van buitenaf die toch wel komt, maar ik miste wel een maatje. Vrijwilligers voor volgend jaar?

img_5511

Ik was vergeten mijn Garmin op te laden, dus halverwege was de batterij leeg. Ik weet dus niet precies hoe lang ik onderweg ben geweest, maar achter mij zwommen mensen uit dezelfde startgroep die zeiden dat ze binnen het uur zaten, dus ik ga er vanuit dat ik ook rond het uur gefinished ben. Binnen de ‘wave’ van 13.00 uur startten we steeds met 10 mensen tegelijk en 2 minuten tussen de groepjes, dus degenen die het zeiden zijn waarschijnlijk een paar minuten na mij gestart.
Nou ging ik ook absoluut niet voor een snelle tijd hoor. Ik hou echt van zwemmen, maar ben geen sportzwemmer. Ik ging vooral omdat het me leuk leek, ik ging voor het meedoen. En leuk was het zeker!

4 gedachtes over “Zwemmen | Titan Swim Nijmegen

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.