DIY | Pocketletter maken

Een paar dagen geleden liet ik zien wat ik heb gekregen bij een pocketletter swap. Maar wat is een pocketletter nou eigenlijk precies? Tot ik aan de swap mee ging doen had ik er eigenlijk ook nog nooit van gehoord. Maar ik vond het erg leuk om te maken, en ik deel graag wat ik ervan gemaakt heb.

Een pocketletter is eigenlijk een combinatie van brieven schrijven en iets creatiefs maken. De basis van een pocketletter is zo’n sheet met negen vakjes, op A4-formaat. Die negen vakjes vul je op een creatieve manier op.
In één van de vakjes gaat natuurlijk een brief. Daarin kun je iets over jezelf vertellen, of over de pocketletter die je hebt gemaakt. De invulling is helemaal aan jou. Het is natuurlijk wel extra leuk als je de brief op mooi postpapier schrijft.
In de overige vakjes kun je kleine cadeautjes doen, zoals knutselspulletjes die de ontvanger weer kan gebruiken, of theezakjes.
Tot slot kun je de pocketletter ‘aankleden’. Ons thema was ‘lente’.

img_3535

Dit was mijn voorkant, ik koos hier voor een vintage look. Voor de basis van de kaartjes gebruikte ik een papierblok van de Action. Ik koos twee designs uit die pasten bij wat ik wilde maken, en daar knipte ik negen kaartjes uit. Bij het thema ‘lente’ dacht ik meteen aan bloemen, dus ging ik aan de slag met deze stoffen bloemetjes. Ik weet niet meer waar deze vandaan komen, het zijn bloemetjes op een splitpen. De kaartjes met de bloemen zijn eigenlijk heel eenvoudig, ik heb simpelweg de splitpen in het papier geprikt.
Voor twee van de andere vakjes ging ik aan de slag met labels. Ik vond die met de bloemen erg vrolijk, deze is gewoon van stevig papier gemaakt. De andere twee labeltjes zijn van stevig materiaal, die kunnen ook nog hergebruikt worden bij een nieuw knutselproject.
Helemaal in het midden zit een soort knoopje met de tekst ‘keep calm and eat ice cream’. Ik heb het kaartje verder versierd met washi tape.
Helemaal bovenin zitten nog meer bloemen, en twee labels met bloemen, maar die zie je niet zo duidelijk op de foto. De zijflap heb ik versierd met washitape in een bijpassend kleurtje.

img_3534

En dit was de achterkant, in een totaal andere stijl. Ook voor deze kaartjes maakte ik gebruik van het papierblok van de Action, maar ik koos voor heel andere kleuren. Ik versierde de vakjes met veren, een parasolletje, vrolijke labeltjes en plakletters die ik eens bij de HEMA gekocht heb.
En tussen de kaartjes in zaten dus de kleine cadeautjes. Maar wat stop je nou in zo’n pocketletter naast een brief?
Ik heb hiervoor ook een beetje gekeken naar het thema. Ik maakte een envelopje met bijenzaadjes, vulde een paar vakjes met thee, ik stopte er een lekker maskertje in, wat stickertjes en labels om zelf mee aan de slag te gaan, een cocktailrecept en een leuke diy. Maar je kunt er alles in doen, zolang het maar in die vakjes past.

6 gedachtes over “DIY | Pocketletter maken

  1. Wat superleuk! Ik had er nog nooit van gehoord, maar echt leuk! Hoe kom je aan zo’n sheet?

    Die van jou is ook erg mooi geworden hoor.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.