Purpuz Planner 2020

Hoewel digitaal tegenwoordig de norm lijkt te zijn ben ik echt nog fanatiek gebruiker van een papieren agenda. Ik hou van het uitzoeken van een agenda, en ik geniet ervan om de eerste dingen in te vullen op de blanco pagina’s. Toen ik de kans kreeg om de Purpuz Planner te reviewen hoefde ik dan ook niet lang na te denken.

Dit product heb ik gekregen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

Ik vind het prettig om een iets uitgebreidere agenda te hebben. Ik heb vorig jaar een tijdje een bullet journal gebruikt, maar dat was niet helemaal mijn ding, ik hield het niet zo goed bij, dus ben ik voor 2019 toch maar weer overgestapt op een ‘echte’ agenda. Voor 2020 heb ik de knallend roze Purpuz Planner nu in huis. Ik geef alvast bonuspunten voor de kleur!
Het eerste wat me opviel was het formaat. Ik weet eigenlijk niet wat ik verwachtte, maar hij is heel groot. Geen zakformaat, maar hij past gelukkig nog net in mijn handtas. De grootte zorgt wel voor heel veel ruimte. Je kunt er alles in kwijt. In het weekoverzicht kun je je dagen volledig invullen, de indeling met uren vind ik erg prettig. Verder is er meer dan genoeg notitieruimte voor al je ideeën, lijstjes, etc.


De Purpuz planner is eigenlijk een planner en een lifecoach in één. De planner zou je helpen om grip te krijgen op je drukke leven en om je doelen te stellen en te behalen. Ik ben erg benieuwd.
Op de eerste pagina’s wordt de planner uitgelegd. De uitleg is helder en duidelijk. De planner werkt met 8 tools:
1. De Purpuz Map: een mindmap om je dromen en doelen concreet te maken
2. De Purpuz Matrix: om je dromen en doelen te ordenen
3. Het Purpuz Plan: om je dromen en doelen op te delen in stappen
4. Vragen aan jezelf: vragen die je jezelf kunt stellen om te reflecteren, maar ook om te kijken waar je staat en waar je naar toe wil
5. Het Purpuz Pad: een tijdlijn voor je dromen en doelen
6. Dagreflectie: om even stil te staan bij de afgelopen dag
7. Weekplanning: spreekt voor zich denk ik
8. Maandplanning: heeft ook geen uitleg nodig
Elke maand is er ruimte om maanddoelen op te stellen, en ook iedere dag kun je een dagdoel stellen. Dat hoeven natuurlijk geen grote doelen te zijn. Aan het eind van de maand kun je de vragen aan jezelf beantwoorden om terug te blikken.
Ook vindt je in de planner tips om te plannen, veel positieve quotes en voor ieder seizoen een prachtige foto.

img_8084

Mijn eerste indruk van de Purpuz planner is heel positief. Ik heb echt zin om hiermee te gaan werken. Eigenlijk ben ik al een klein beetje begonnen, want hij begint al bij de laatste weken van december.
De planner is verkrijgbaar in roze en in antraciet, en hij is onder andere te bestellen op Purpuz.com en Bol.com. Wil je de planner graag gebruiken, maar ben je om wat voor reden dan ook niet in staat om hem te kopen? Dan heb ik goed nieuws voor je: hij is ook gratis te downloaden. Je moet hem dan alleen wel zelf uitprinten.

Gebruik jij nog graag een papieren agenda?

3 gedachtes over “Purpuz Planner 2020

  1. Wat grappig dat je hem mocht reviewen. Ik zou helemaal hor en dol worden van alle extra info die er staat enkel om je gefocust te houden. En volgens mij is ie ook rete duur?!
    Ik ben ook nog van de papieren agenda. maar geef mij maar gewoon een klein zakformaat. Die handig in mijn tas past, zonder al te veel poespas 🙂

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.