De Nationale Gezondheidsbeurs 2019

gbVoor het vierde jaar brachten we gisteren een bezoekje aan de Nationale Gezondheidsbeurs in de Jaarbeurshallen in Utrecht. Sinds de eerste keer krijg ik ieder jaar gratis kaartjes aangeboden via een nieuwsbrief, en daar maken we graag gebruik van.

We waren aan de late kant, want het was enorm druk omdat er ook verschillende andere dingen georganiseerd werden. Het was al bijna lunchtijd toen we incheckten. We begonnen met een rondje in de sportieve hoek, en het eerste wat opviel was dat er een stuk minder ‘actieve’ stands waren dan eerdere jaren. Er was wel een presentatieruimte waar workouts werden gegeven, maar daar hebben we niet aan meegedaan.
Na de sport kwamen we al snel in de eethoek terecht, met verschillende stands waar je iets kon proeven. Ik proefde onder andere heerlijke hummusvarianten, waar ik er eigenlijk een paar van wilde kopen. Het was druk bij het afrekenen, dus ik dacht, ik kom later wel terug. Fout dus, toen ik terugkwam waren ze helemaal uitverkocht.
Ik proefde ook heerlijke glutenvrije producten, dat heb ik niet nodig gelukkig, maar ik ben wel nieuwsgierig. Sommige dingen waren hartstikke lekker, maar er zaten ook dingen tussen die ik minder lekker vond.
Natuurlijk viel er nog veel meer te proeven, en daar hebben we goed gebruik van gemaakt. Heerlijk om nieuwe dingen te proberen.
Natuurlijk was er nog veel meer te vinden op het gebied van gezondheid. Bij de figuuranalyse was het ontzettend druk, dat was wel jammer want dat had ik best interessant gevonden.
ProVeg was er ook met een stand. Ik overwoog even op de VegExperience te doen, waarmee je met een VR-bril door de ogen van een dier op weg naar het slachthuis kunt kijken. Ik durfde niet, ik kan zo slecht tegen zulke beelden, maar ik heb wel een tijdje kunnen praten met de mensen bij de stand, en een paar folders rijker ben ik verder gegaan.
Bij de Homeopathie Vereniging kregen we een zakje met zaadjes voor bijenbloemen. Die ga ik zeker in de tuin zaaien.
We kochten allebei een steun voor in de rug voor een betere houding. Die van mij voor op kantoor, ik heb nogal snel de neiging om onderuitgezakt te zitten, of te hangen. Dit voelt als een kussen, maar dan een stuk steviger, en het zit heerlijk.

champignons
Aan het eind van de beursdag hadden we ondanks de proefstands ook wel zin in een uitgebreidere maaltijd. Er waren verschillende aanbieders van eten, en het was zó lastig kiezen, er was zo veel lekkers. Als het geld geen rol zou spelen en ik zou er niet van aankomen of vol raken en zo, dan proefde ik bijna alles. Uiteindelijk koos ik voor champignons in bierbeslag bij Bakblik, een vegan foodtruck. Ik kreeg een flinke portie, geserveerd met salade en hete saus. Een goede keus, het was echt heerlijk. Lief ging voor een portie patat, hij houd niet zo van aparte dingen. Maar een hapje van mijn portie werd toch wel gewaardeerd.
Ik kan niet wachten tot het foodtruckseizoen weer begint.
Na het eten liepen we nog een klein rondje, om daarna weer met een stapel folders, tijdschriften en uitdeeldingetjes richting huis te gaan. Het was weer een leerzame, inspirerende en vooral leuke dag. Zeker de moeite waard.

De gezondheidsbeurs is nog te bezoeken tot en met zondag.

2 gedachtes over “De Nationale Gezondheidsbeurs 2019

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.