DIY | Kerstballen

Vorig jaar al had ik een setje doorzichtige kerstballen aangeschaft om mee te knutselen. Ik had er verschillende ideeën mee in mijn hoofd, waaronder iets met kersttakjes, maar het kwam er niet van om ze te maken, dus het setje bleef liggen. Toen ik ‘mijn’ kerstballetjes in de winkel zag liggen, maar dan met veertjes in plaats van takjes, dacht ik er weer aan, en nu ben ik er een middag voor gaan zitten.

Eigenlijk ziet het er een stuk spectaculairder uit dan het is hoor, de kerstballen zijn heel makkelijk om te maken. De inspiratie om er een setje van drie van te maken komt van de verenballetjes, die zaten op ongeveer dezelfde manier aan elkaar en dat vond ik echt de finishing touch van wat ik al in mijn hoofd had.

img_6688

Benodigdheden
– 3 heldere doorzichtige kerstballen
– kunstkersttakken
– nepsneeuw
– touw

Knip drie stukjes van de takjes af en zorg ervoor dat ze in de kerstbal passen en duw ze voorzichtig in de kerstbal. Mijn kerstballetjes hebben een grote opening, dat maakte het makkelijker, maar als het niet lukt kun je een pincet gebruiken.
Vul vervolgens de bal aan met wat nepsneeuw en duw het kroontje erop. Verbind de kerstballen met het touw en zorg voor een lus bovenin zodat je ze kunt ophangen.
Was dat alles? Ja, dat was alles! Maar ik heb nog meer ballen en ideeën, dus er komt waarschijnlijk nog wel een DIY binnenkort.

 

2 gedachtes over “DIY | Kerstballen

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.