Chihuahua speeldag bij Hondenzwemvijver Ut Poeleke

Dit weekend brachten we een bezoekje aan Hondenzwemvijver Ut Poeleke in Oeffelt. Ik kwam de zwemvijver een tijdje terug toevallig tegen op Facebook, en het is niet zo ver bij ons vandaan, dus ben ik de pagina gaan volgen. Wij bezochten de chihuahua speeldag, en dat was zeker de moeite waard.

Afbeelding kan het volgende bevatten: wolk, lucht, boom, plant, buiten, natuur en waterHet was voor ons dus het eerste bezoekje aan de zwemvijver, en ik was positief verrast. Wat een groot terrein! De vijver zelf leek op de foto’s groter dan hij in werkelijkheid bleek te zijn, maar voor de kleintjes was het meer dan groot genoeg. Er was een ondiep gedeelte en een dieper deel, zodat ook grote honden zich kunnen vermaken.
Het terrein is helemaal omheind, honden kunnen er los lopen zonder dat ze het terrein kunnen verlaten. Zelfs met de allerkleinsten is rekening gehouden, er zijn geen plekken waar ze toch tussendoor kunnen schieten.
Doordeweeks is de zwemvijver geopend voor iedereen, voor € 5,00 per hond mag je naar binnen. De honden kunnen naar hartelust spelen, rennen en natuurlijk zwemmen, en voor de baasjes is er ook genoeg ruimte om te relaxen. Op vrijdagavond is er een thema-avond, dan zijn ze speciaal geopend voor bijvoorbeeld kleine hondjes, pups of oudere honden.
Ik vond het een erg leuke locatie, en ik wil zeker nog een keer naar een avond voor kleine hondjes gaan.

In de weekenden wordt de locatie vaak afgehuurd, bijvoorbeeld voor de chihuahua speeldag dus. Er was een stormbaan uitgezet, er was een fotograaf aanwezig en er werden leuke workshops gegeven door een trainer.
Met Nina en Macho volgde ik een workshop ‘dog tricks’ en een workshop ‘speuren’. Naast dat het gewoon hartstikke leuk was, was het ook nog eens leerzaam, want er werd goed uitgelegd waar de oefeningen precies goed voor waren. De honden vonden het ook leuk, al merkte je aan het eind van de dag wel dat ze moe waren.
De stormbaan viel ook in de smaak. Eerst durfden ze niet zo goed door het tunneltje, maar toen ze er eenmaal een keer doorheen waren kregen ze er geen genoeg van.
Maar het leukst was natuurlijk de vijver. Nina en Macho waren in eerste instantie een beetje terughoudend naar het water, maar al snel gingen ze er allebei in, en ver. Ze gaan wel vaker het water in, maar meestal niet verder dan hun buikje, nu gingen ze echt zwemmen.
In totaal zijn er denk ik een stuk of dertig chihuahuas geweest, zo leuk om al die kleintjes met elkaar te zien spelen. De hondjes hebben zich prima vermaakt, en ik ook. Absoluut voor herhaling vatbaar.

6 gedachtes over “Chihuahua speeldag bij Hondenzwemvijver Ut Poeleke

   1. Ja precies, ik zit nu weer even in Friesland, en hier zijn speciale hondenstrandjes zo hier en daar… dat is al een mooi idee, dat is bij Almere ook overigens, maar mensen zijn vaak ook te lui om erheen te gaan en nemen ze dan toch mee naar gewoon zwemstrandje, en dat is gewoon niet fijn!

    Like

  1. Ik heb eigenlijk geen idee waar je woont, maar als het te doen is zou ik zeggen, kom lekker een keer langs op een kleine hondjes avond. Dan heeft ze sowieso speelmaatjes van haar formaat, of ze nou wel of niet het water in wil.

   Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.