DIY | Een slaapzak voor je hond of kat van een oud vest

In de kast lag al een tijdje een oud vest op me te wachten. De rits ging niet meer dicht en hij was kapot, maar hij had zo’n heerlijk zachte, knuffelige binnenkant, dus ik had het idee opgevat om daar een lekkere warme slaapzak voor Nina en Macho van te maken.

Het heeft even geduurd omdat het niet meer vorm kreeg dan een vaag idee, maar uiteindelijk ben ik maar gewoon begonnen, ik zou wel zien wat het zou gaan worden. En ik ben best tevreden met het resultaat, dus ik deel graag hoe ik hem gemaakt heb.

img_8387

Ja, er zitten hondenharen op, hij wordt gebruikt. Ik bedacht me pas dat ik een foto van het vest had moeten nemen toen ik al bijna klaar was, maar je ziet wel, de buitenkant is donkerblauw en de binnenkant is zwart. Een stappenplan:

♥ Verwijder de mouwen en als die er op zitten ook de capuchon en de elastische band aan de onderkant.
♥ Haal de rits eruit. Die kun je natuurlijk ook laten zitten, dat scheelt naaiwerk, maar dan raad ik je wel aan om hem weg te werken in de voering, anders ligt je huisdier op de rits. Ik heb hem eruit gehaald, want één van de problemen met het vest was juist dat hij niet meer dicht ging.
♥ Als je een vest gebruikt zonder de zachte binnenkant zou ik je aanraden deze er wel in te naaien, dat ligt zo lekker.
♥ Draai hem binnenstebuiten.
♥ Als je de rits eruit gehaald hebt, naai dan die uiteinden aan elkaar.
♥ Naai ook de gaten van de mouwen en de onderkant dicht, zodat je een zak hebt.
♥ Keer hem weer goed, dus niet meer binnenstebuiten en werk de buitenkant af. Aangezien je binnenstebuiten hebt gewerkt ziet hij er misschien niet overal even netjes uit (of ik ben gewoon een slechte naaister, dat kan ook), dat kun je bijwerken.
♥ Sla de bovenkant een stukje om. Ik heb ongeveer anderhalve handbreedte genomen, omdat ik het etiket wat erop zat wel wat vond hebben, en omdat de slaapzak behoorlijk groot was voor een chihuahua. Je kunt ook een kleiner stuk nemen.
♥ Zet het omgeslagen stuk op twee of meer punten vast. Ik vond twee genoeg, aan beide zijkanten. Het ging mij er vooral om dat hij niet steeds terug zou klappen en mooi zou blijven zitten.
♥ Klaar!

img_8388

Zoals je ziet valt hij goed in de smaak. Nina ligt er graag in, Macho ligt er liever bovenop.

5 gedachtes over “DIY | Een slaapzak voor je hond of kat van een oud vest

  1. Erg leuk, zo heb ik een tijd geleden van een oude trui iets gemaakt voor de hond van mijn beste vriendin, die was al pluizig, dus dat was echt mouwen eraf en op maat knippen, hahahaha

    Of ik haak ze gewoon 😉

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.