Het grote 2022 jaaroverzicht!

Ieder jaar schrijf ik een mooi overzicht van hoe het afgelopen jaar voor mij was. Het is misschien een beetje cliché, maar ik blik graag even terug op het afgelopen jaar, en ik vind het ook altijd leuk om de jaaroverzichten van anderen te lezen. Dus hoewel 2022 geen fantastisch jaar was, toch een overzichtje. Dit was mijn 2022.

Foto door Pixabay op Pexels.com

Begonnen we het jaar nou in lockdown? Volgens mij wel he. Ja, ik moest het even opzoeken, maar we begonnen inderdaad weer in lockdown. Gelukkig waren er in januari ook de eerste versoepelingen, maar helaas, geen spannend begin van het nieuwe jaar. Januari was eigenlijk een rustig maandje. Ik las een hoop, en ik mocht 35 worden.
In februari had ik de afspraak bij de neuroloog in verband met mijn heupoperatie, en gelukkig kreeg ik groen licht. Ik kreeg deze maand ook mijn operatiedatum. Ik slaagde voor mijn opleiding tot pedicure, en we gingen eindelijk weer een dag naar de sauna. Ik begon ook voorzichtig weer een beetje in de moestuin, maar verder was ook februari erg rustig. Ik wou dat dat zo gebleven was.
Maart begon slecht, met het overlijden van een dierbaar familielid. Een gemis wat eigenlijk het hele jaar door wel terug bleef komen bij allerlei dingen. We hadden wel meteen afleiding, want we zaten drie dagen op het stembureau. Ik ging ook een dagje met mijn vader op stap, naar Safaripark Beekse Bergen. Ik kocht ook een nieuwe auto. Of nou ja, een tweedehandse, maar voor mij is-ie nieuw. Aan het eind van de maand was mijn pre-operatieve screening, en toen was de maand alweer voorbij.


April begon met een etentje met mijn zussen. Dat doen we eigenlijk veel te weinig. Ook werd het langzaam wat drukker, het braderieseizoen begon weer, en dus ook het schminken. Heerlijk, maar ik kon wel steeds minder goed lopen en staan. Het leek wel of het op het laatst steeds harder ging, al kon de slijtage niet verder, en ik kon dan ook niet wachten tot het moment van de operatie daar was. Aan het eind van de maand was het dan zover, ik kreeg mijn nieuwe heup.
Mei stond vooral in het teken van het herstel, en dat ging verbazingwekkend goed. Ik moest deze maand nog wel met krukken lopen, dat was het enige nadeel eigenlijk. Ik kon ook de eerste dingen uit de moestuin halen. Ik ging weer meer bewegen, maakte wandelingen met mijn krukken en ik besloot dat ik toch echt weer wat aan mijn gewicht wilde gaan doen. Maar we begonnen de maand met een etentje vanwege ons jubileum.
Juni was een rustig maandje. Ik mocht stoppen met de krukken, en heb ze vanaf dat moment ook niet meer aangeraakt. En we hadden een merelnestje in de schuur, zo leuk om te volgen. Ze hebben twee keer een nestje bij ons grootgebracht, ik hoop dat ze volgend jaar terugkomen.

Juli was een fijn maandje. De zomer was echt begonnen, en sowieso ben ik in de zomer een stuk vrolijker en energieker. Ik ging naar het concert van Rammstein, we knapten met vrienden hun tuin op en ik maakte mijn eerste post-operatieve suptochtje. Zittend weliswaar, want opstaan ging nog niet, maar fijn was het wel. Ik had deze maand ook mijn eindcontrole voor de heup, en daarmee kon ik het hele traject voor dit jaar afsluiten. Bij het ophalen van een marktplaatsaankoop bleken we heel dicht bij het strand te zijn, dus gingen we natuurlijk ook even spontaan vitamine Zee snuiven. En juli was natuurlijk ook de maand van de Vierdaagse en de Tilburgse Kermis.
In augustus kwamen we erachter dat we nog restaurantbonnen hadden, dus we gingen een paar keer lekker uit eten. Ik maakte ook mijn enorme diamond painting af en ik bezocht Paper Passion in Tilburg. Ook ging ik voor het eerst in jaren weer een keer naar het bloemencorso.
September was stil. Ik merkte, achteraf natuurlijk, toen voor het eerst dat het een beetje minder ging met mijn gezondheid. Op een evenement werd ik onwel en bracht ik een tijdje door bij de EHBO. Daarnaast kreeg ik wondroos. Tussendoor zijn we nog wel een lekker weekendje weg geweest, en we bezochten twee leuke cabaretvoorstellingen.


Oktober was, in ieder geval op mijn blog, nog stiller. Als nasleep van de wondroos moest mijn been gezwachteld worden, en zo kreeg ik een paar keer per week thuiszorg. Ik schminkte op een leuke fair. En daarna werd ik weer ziek. Na een paar misdiagnoses hebben ze uiteindelijk mijn ontstoken galblaas verwijderd. Oktober is een beetje in een waas voorbij gegaan. Op één van mijn betere dagen ging ik nog wel naar KreaDoe, dat was dan wel het hoogtepunt van de maand.
Voor november nam ik me voor om de rest van het jaar vooral een inhaalslag te maken op oktober, en heel veel leuke dingen te doen. Ik begon de maand natuurlijk in het ziekenhuis, maar de tweede week gingen we er lekker tussenuit. Dat was al gepland, en het was heerlijk. We bezochten een aantal kerstshows, ik ging aan de kerstkaartenknutsel en ik bracht weer wat gezellige tijd door met vrienden. Ook tikte ik een mijlpaaltje aan met de kilo’s.
December was een rustige maand. We bezochten nog een paar kerstshows, en ik maakte wat kerstknutsels. Ik probeerde macramé, en ik maakte een kerstkrans voor op de deur. Verder ging alles eigenlijk een beetje zijn gangetje. We gingen nog een avond naar de sauna, en natuurlijk vierden we kerst. Eerste kerstdag waren we samen, tweede kerstdag waren we bij mijn ouders. Tussen de feestdagen had ik een weekje vakantie, en dat was vooral tijd voor vrienden en leuke dingen.

Ik wens jullie een heel fijn 2023!

2 gedachtes over “Het grote 2022 jaaroverzicht!

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.