Verlies

En toen was het opeens een paar dagen stil. Zoveel leuke blogjes in de planning, maar het kwam er even niet uit. Life happens, en dat is nou eenmaal niet altijd leuk.

Afgelopen weekend verloren we, toch best plotseling, een dierbare in mijn schoonfamilie. Ze had het nog over carnaval vieren en in polonaise over de gang in het verzorgingshuis, maar een beroerte gooide roet in het eten. De feestkleding hing al klaar, maar ze is niet meer wakker geworden. Na bijna een week in een soort van schemertoestand is ze rustig overleden.
Het eekhoorntje zat bij de ingang van het verzorgingshuis toen we aankwamen. Er zitten er daar meer, ze keek er altijd graag naar, maar natuurlijk renden ze weg. Deze bleef zitten, de foto is niet ingezoomd. Hij zat zo dichtbij dat ik hem kon aanraken. Ik weet niet zo goed of ik daarin geloof, maar ik vind het wel een mooi idee dat hij ons opwachtte.
En zo ben ik voor het eerst in mijn leven betrokken bij het regelen van een uitvaart, en wat komt daar veel bij kijken. Ik hoop dat voorlopig niet meer mee te maken. Ik heb respect voor de uitvaartverzorgers, het lijkt me een ontzettend mooi en dankbaar beroep, maar het is niets voor mij.
Gelukkig zijn er nog genoeg kleine dingen om van te genieten en dankbaar voor te zijn. Het is misschien nog een paar dagen wat stiller. Aan de ene kant is dat een nadeel van niet vooruit werken, aan de andere kant voelt het toch ook gek om te doen alsof er niets aan de hand is, dus als ik wel vooruit zou werken had ik waarschijnlijk ook niets geplaatst. Nog een reden waarom ik geen professioneel blogger zou willen zijn, een paar dagen stilte is helemaal niet erg. Ik kom vanzelf weer online, en alle leuke posts die op de planning stonden houden jullie gewoon tegoed.
Hoe dan ook, het leven is kort, vergeet niet ervan te genieten!

6 gedachtes over “Verlies

  1. Alsnog veel sterkte. Het hoort bij het leven, maar dat maakt het niet makkelijker om er mee om te gaan. Het eekhoorntje is zeker als een positief puntje te zien, want juist nu mag je best wel in dat soort tekens geloven. Want het helpt.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.