(He)update | Groen licht van de neuroloog en er is een datum!

Sorry, flauwe woordspeling, ik kon even niks leukers bedenken voor deze updates. Maar er is goed nieuws: het heeft even geduurd, maar er is een operatiedatum bekend, eind april gaat het dan echt gebeuren.

Foto door Pixabay op Pexels.com

Om maar meteen de meest gestelde vraag, “zie je er tegenop?” te beantwoorden: nog niet, maar dat komt vast nog wel als het dichterbij komt. Ik zou zelfs bijna zeggen dat ik er wel zin in heb, maar dat is natuurlijk ook niet helemaal het juiste woord. Maar laat maar komen.
Omdat mijn heup anders is dan de standaard en dus ook mijn operatie ingewikkelder gaat zijn zal ik er de eerste zes weken niet vol op mogen staan. Het herstel gaat dus langer duren dan bij een normale heupoperatie, dus ik ben wel blij dat ik niet midden in de zomer geopereerd wordt. Wat mij betreft is het voorjaar wel ideaal.
Intussen ben ik ook op bezoek geweest bij een neuroloog. Ze willen namelijk het liefst ook mijn beenlengteverschil zoveel mogelijk oplossen, maar dat kan de zenuw in het been niet altijd aan. Nou willen ze tijdens de operatie metingen doen op die zenuw, zodat ze ‘live’ in de gaten kunnen houden of alles goed gaat en meteen dingen kunnen aanpassen als dat nodig is. Deze metingen worden al veel gedaan bij rugoperaties, maar zijn nog redelijk nieuw bij heupoperaties. Om te kijken of de zenuw überhaupt geschikt is voor zo’n meting tijdens de operatie moest ik naar de neuroloog, en die heeft groen licht gegeven! Wat betekent dat mijn lijf er misschien wel beter uitkomt dan het ooit geweest is. De kanttekening hierbij: ik moet wel onder volledige narcose. Maar de voordelen wegen hier zeker tegenop, dus we hebben samen besloten dat we daarvoor willen gaan.
En er is nog meer goed nieuws: ik ben natuurlijk nooit meer op tijd ‘op de been’ voor de Vierdaagse, die dit jaar eindelijk weer door lijkt te gaan, maar het startbewijs wat ik twee jaar geleden won wordt meegenomen naar volgend jaar. Ja hallo, maakte je je daar druk om? Ja, eigenlijk wel een beetje. Ik had echt wel gebaald als ik hem na corona hierdoor kwijt zou raken, dus ik ben blij dat het zo opgelost is. En hoe het volgend jaar is, dat zien we dan wel.
Lang verhaal kort: ik heb veel goed nieuws gehad de laatste tijd, en er is een datum om naar toe te leven. Nu alleen nog zo’n twee en een halve maand wachten.

8 gedachtes over “(He)update | Groen licht van de neuroloog en er is een datum!

  1. Ik vind dat je (he)update erin moet laten: briljant gevonden. 🙂 Veel succes, en sterkte met het wachten. Maar als je voldoende afleiding hebt en leuke dingen doet gaat dat vast vanzelf.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.