Moestuin-update | De eerste oogst

Vooral aan het eind van de maand is de moestuin er een beetje bij in geschoten en deed ik niet veel meer dan water geven. Er is dus nog genoeg te planten en zaaien, maar ik heb ook al kunnen oogsten.

Foto door Karolina Grabowska op Pexels.com

Zaaien en planten heb ik dus niet echt gedaan in april. Wel heb ik de peultjes verplaatst, onder het deksel uit, op naar het klimrek. En ze groeien als kool. De plantjes in ieder geval, peultjes zie ik nog niet, maar die komen vast.
De aardappels heb ik aangeaard en de fruitboompjes hebben vol gezeten met bloesem. Gelukkig is onze tuin beschut en hebben ze ook de nachtvorst overleefd.
Helaas is er wel van mijn koolplantjes gesnoept. Waarschijnlijk door een muisje, die zie ik wel eens rondscharrelen in de tuin. Rupsen heb ik nog niet gespot gelukkig, en slakken zijn hier ook niet echt.
Intussen is ook de eerste oogst binnen. De bieslook die het altijd supergoed doet gebruiken we al een tijdje, maar we hebben ook de eerste spinazie uit eigen tuin gegeten. Ook heb ik de eerste rijpe citroen gevonden. Ik ben benieuwd of er meer gaan volgen, want iets lijkt mijn jonge citroenen te jatten, maar er hangen er nog een paar die al wat groter zijn, die zijn kennelijk niet interessant voor de dief.
Ander leuk nieuws, al is dat niet echt moestuin: we hebben een merelpaartje in de schuur. Ze waren de laatste dagen druk bezig om een nest te bouwen en inmiddels wordt er gebroed. Zo leuk. Ik hou het vanaf een respectabel afstandje in de gaten.

3 gedachtes over “Moestuin-update | De eerste oogst

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.