Moestuin update | Voorzichtig beginnen

Met dit zonnige weer krijg ik altijd zo veel zin om lekker in de tuin aan de slag te gaan. Helaas is het voor de meeste dingen nog te koud om te zaaien, maar voor voorbereiding is het nooit te vroeg.

Foto door Karolina Grabowska op Pexels.com

En voor de bieslook en de peterselie kennelijk ook niet, want die hebben zich alweer boven de grond laten zien. De peterselie is zelfs zo aanwezig dat ik hem nodig moet uitdunnen. Gelukkig kan ik wel iemand blij maken met peterselieplantjes, zo gaat er niets verloren, want dat vind ik ook zonde.
Intussen heb ik de aardappelzakken binnen, ik zei eerst bakken, maar zakken werken in principe hetzelfde maar zijn een stukje goedkoper. Bij de Action kocht ik ook nog een kweekbak. Ik gebruik de mijne al jaren met succes, maar vorig jaar wilden we er eigenlijk nog één. Toen waren ze allen voor belachelijke prijzen bij het tuincentrum te koop, maar nu had de Action ze weer.
Bij De Tuinen van Weldadigheid (nospon) bestelde ik wat bijzondere zaden en ik kocht twee soorten aardappel. Ik ben heel benieuwd. Ik ontdekte de webshop per toeval, en het is zo leuk om daar ‘rond te snuffelen’, ik wilde eigenlijk bijna alles wel bestellen. Het verwerken en bezorgen van je bestelling duurt even, maar als je daar rekening mee houdt is het het wachten zeker waard.
Op een zonnige dag met tuinzin besloot ik om mijn zaden eens te sorteren op wanneer het gezaaid moet worden, en ik bleek veel meer te hebben dan ik dacht. Geen enkel probleem natuurlijk, en ik kan de vroege dingen natuurlijk afwisselen met het late zaaigoed. Ik heb ook wat ‘Italiaanse’ seedbombs, met een mix van Italiaanse kruiden en tomaten. Ik ben benieuwd wat die gaan doen, ik wil ze in de tuin proberen, maar het lijkt me ook leuk om er een paar te gebruiken voor guerilla gardening in de buurt.
En ik heb al wel iets gezaaid: de broccoli kan onder glas vanaf februari, al heb ik ook wat gehouden voor later in het jaar, en de daslook, die schijnt juist kou nodig te hebben, dus die zit ook in de grond. Ik ben heel benieuwd wat die gaat doen.

2 gedachtes over “Moestuin update | Voorzichtig beginnen

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.