Rammstein @ Goffertpark Nijmegen

Al bijna drie jaar brandden (pun intended) de kaartjes in onze mailbox, want door corona ging het twee keer niet door. Maar maandag was het eindelijk zover, en het was het wachten zeker waard.

Ik woon aardig dicht bij Nijmegen, maar ik had toch besloten om een ‘Park & Shuttle’ kaartje te kopen, zodat ik met de auto aan de rand van Nijmegen kon parkeren en met de bus naar de ingang van het park gebracht zou worden. Ik was tenslotte de enige van ons gezelschap die die kant op moest, en in mijn eentje terugfietsen was niet wat. En ik wilde niet te ver lopen, want ik ben dat natuurlijk nog aan het opbouwen.
In de bus begon het feestje al. Ze hadden goeie partybussen ingezet, een feesttoeter bij het aanrijden, discoverlichting binnen en natuurlijk keihard de muziek van Rammstein aan. De bussen werden behoorlijk volgepropt, maar de sfeer was fantastisch.

Helaas werden we iets minder dicht bij de ingang afgezet dan ik had verwacht, dus ik moest toch een behoorlijk eind lopen. Maar het ging eigenlijk prima.
Toen we net op het veld waren mocht ik een bezoekje aan de EHBO tent brengen, ik werd even heel duizelig en zwart voor mijn ogen. Na ongeveer een half uurtje tot rust komen in de schaduw ging het gelukkig weer, en dat was nog ruim voordat het concert begon. Geen idee waar het door kwam, ik had nog nooit eerder zo gereageerd. Misschien een combinatie van de zon, de warmte, de drukte en mijn conditie die na de operatie natuurlijk nog niet optimaal is.
Maar ondanks het ‘ongemakje’ aan het begin was het een topavond! Genoten van goed gezelschap en muziek van een band waar ik als puber al graag naar luisterde maar helaas nog nooit eerder live had gezien. En ze klonken goed live! De show was natuurlijk spectaculair, vol vuur(werk).

En alles was zo goed geregeld. Terug ging ik natuurlijk ook met de partybus, en de sfeer was nog steeds goed. Geen rottigheid onderling, alleen maar gezelligheid. De bus bracht me weer keurig naar de parkeerplaats, en daar reed het lekker door, zonder opstoppingen.
De volgende dag werd ik veel te vroeg wakker, met volop spierpijn, maar het was het zó waard.

3 gedachtes over “Rammstein @ Goffertpark Nijmegen

  1. Superleuk om hier ook over Rammstein lezen. Mijn Facebook was twee dagen vol Rammstein. En onze dochter en 3 vrienden sliepen na het concert bij ons en dus mocht ik -’s nachts rond 4.00 uur- al hun enthousiaste verhalen aanhoren.

    ’t Is niet helemaal mijn ding: de muziek wel, maar live (één keer meegemaakt op Wacken) vind ik ze niet zo. Ik mis de interactie met het publiek.

    Wel naar dat je even niet goed werd. De combinatie van zon, warmte en jouw conditie is vast wel de oorzaak geweest. En, het was echt niet normaal afgeladen. Op Twitter zag ik een dronefoto waar ik het Spaans benauwd van kreeg.

    Echt tof dat je toch enorm genoten hebt en zegt dat het het wachten en de spierpijn waard was. Een mooie herinnering. Koester ‘m.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.