DIY | Deurkrans maken

Als ik er de tijd voor heb dan maak ik graag allerlei kerststukjes en kerstversieringen. Van een krans op de voordeur is het eerder nooit gekomen, ik was puber toen ik dat voor het laatst deed, maar dit jaar maakte ik voor het eerst in misschien wel twintig jaar weer een deurkrans.

Wat heb ik gebruikt?
Verschillende groene takken, gekocht bij een tuincentrum
Moskrans (maar je kan ook een krans van stro of oasis/oase gebruiken)
Kleine kerstballetjes
Paddenstoeltjes, dennenappeltjes, cadeautjes en besjes
Ledverlichting op batterijen
Ijzerdraad

Als eerste maakte ik de krans lekker groen. Ik begon met de takken van de conifeer, daar had ik het meest van en dat vormt een mooie basis. Daar overheen gingen de dennentakken, en als laatste stopte ik er op verschillende plekken nog wat andere takjes in. Om de takken goed aan de krans te maken gebruikte ik ijzerdraad. Ik bond de takken op verschillende plekken vast met een los stukje, zodat ik het draadje zo goed mogelijk kon verbergen tussen de naalden, maar je kan ook gewoon de rol pakken en er net zo lang omheen draaien tot alles vast zit.
Toen ik tevreden was over het groen plaatste ik de balletjes, dennenappeltjes, etc. De paddenstoeltjes hadden al een ijzerdraadje aan de onderkant, bij de rest maakte ik het er zelf aan. Ik bond twee balletjes bij elkaar, en de uiteinden van het draadje draaide ik met een tangetje in elkaar tot het een stevig stokje was. Dat deed ik ook bij de dennenappeltjes en de cadeautjes. Vervolgens prikte ik de ijzerdraadjes in de krans. Hiervoor is een strokrans waarschijnlijk minder geschikt, je zou dan kunnen overwegen om een lijmpistool te gebruiken.
Tot slot draaide ik de lichtjes om de krans. Ik heb geprobeerd om ervoor te zorgen dat de lichtjes een beetje verdeeld waren. Het kastje waar de batterijen in zitten bond ik ook met een stukje ijzerdraad vast aan de achterkant van de krans.

En zo ziet hij eruit in het donker. Niet de beste foto helaas, maar zo kun je wel zien hoe het is geworden.
De guirlande die aan het kozijn hangt hebben we gekocht met verlichting, en de kerstballetjes hebben we er zelf in gehangen. Gewoon met die standaard haakjes die je ook in de kerstboom gebruikt.

Heb jij nog iets gemaakt voor Kerst?

Een gedachte over “DIY | Deurkrans maken

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.