Macramé | kerstboom met glittertouw

Macramé stond stond al een tijdje op mijn lijstje van dingen die ik nog eens zou willen uitproberen, en omdat we richting de kerst gaan ging ik voor een kerstboom. Op Kreadoe kocht ik een bolletje touw en een sterretje, en met een youtubefilmpje ging ik aan de slag.

Wat gebruikte ik voor deze kerstboom?
– Macramétouw rood/groen/goud van Bobbiny
– Houten ster
– Plakband

Officieel heb je 8 stukjes touw nodig: 6 van 50 centimeter en 2 van 40 centimeter. Je begint met twee touwtjes, en tijdens het knopen voeg je op bepaalde punten twee touwtjes toe. Maar mijn eerste poging mislukte doordat ik op een gegeven moment nog maar hele korte touwtjes over had. Ik had waarschijnlijk wat stugger touw dan degene die het filmpje gemaakt had, waardoor ik misschien wat minder strak knoopte. Dus ik begon opnieuw, en bij poging twee nam ik de stukjes touw iets langer, zodat ik meer zou overhouden.

Dit is het filmpje wat ik gebruikte. Zoals je al op de still kunt zient is het kerstboompje in het filmpje een stuk fijner, en ik heb de draadjes iets te ver afgeknipt. Maar he, het was mijn eerste keer.
Voor het boompje vond ik het filmpje wel erg duidelijk. Het eerste gedeelte bestaat uit steeds dezelfde knoop, maar met een verschillende combinatie van touwtjes, dus dat had ik vrij snel in de vingers. Voor het onderste randje moest ik even een paar keer kijken, maar ook die is goed te doen. Maar de stam kreeg ik niet voor elkaar. Dat zie je op mijn foto niet, maar daar heb ik stiekem een eigen draai aan gegeven.

Mijn eerste macraméproject was dus niet helemaal naar tevredenheid, maar het hoeft ook niet in één keer perfect natuurlijk. Ik vond het wel leuk en ontspannend om te doen, en sowieso vind ik het altijd leuk om iets nieuws te proberen. De kerstboom ga ik zeker nog een keer proberen met minder stug touw, en dan misschien aan een sleutelhanger zoals in het filmpje, want sterren heb ik niet meer. Maar ik heb ook al eens erg leuke plantenhangers opgeslagen om een keer te bekijken. Had ik al eens gezegd dat ik te veel creatieve dingen leuk vind?

Een gedachte over “Macramé | kerstboom met glittertouw

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.