Suppen | Kraaijenbergse plassen (plas 9)

Ik schreef al eens over suppen op de Berendonck en de Groene Heuvels. Het nadeel hiervan is dat je in de zomer flink parkeergeld betaalt. Ik hoorde ook veel goeds over de Kraaijenbergse plassen bij Cuijk, dus dat wilde ik natuurlijk ook eens proberen.

Het allereerste voordeel: parkeren hier is gratis. Het tweede voordeel: er zijn maar liefst negen plassen, dus het duurt wel even voordat je het hele gebied gezien hebt. Ik ging deze keer voor plas nummer negen.
Wil je hier ook naartoe? Dan raad ik je wel aan om de navigatie in te stellen op restaurant ‘Evive aan het water’, want met de aanwijzingen op de website kwam ik er niet uit en dat restaurant ligt naast de parkeerplek.
Ik weet nog niet hoe de rest van de plassen zijn, maar plas 9 is een heerlijk rustige plas, zodra je bij het strandje weg bent. Zodra je de ‘kralenketting’ over bent zijn er nog maar weinig zwemmers, en op af en toe een bootje na ben je alleen met de watervogels.
En die zaten er veel. Meerkoeten, futen, eenden. Er zat zelfs een nestje verstopt tussen de planten, maar daar heb ik geen foto van want ik wilde niet te dichtbij komen.
Staan lukte overigens nog niet, ik mis nog een stukje kracht en balans om op een onstabiele ondergrond in de benen te komen, maar dat komt wel weer. Ik heb er een stoeltje bij, en ik heb ook zittend een heerlijk tochtje kunnen maken.
Deze plas is behoorlijk groot, ik ben dan ook niet helemaal rond geweest. Er valt nog genoeg te bekijken voor een volgende keer, en anders zijn er nog acht andere plassen.
Na het suppen heb ik nog even een duik genomen. Ook lekker, maar je moet er dan wel tegen kunnen dat er nogal wat groeit op de bodem. Als je binnen de ketting blijft valt dat wel mee, maar omdat het daar ook ondiep en druk is vind ik dat niet prettig zwemmen.

3 gedachtes over “Suppen | Kraaijenbergse plassen (plas 9)

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.