Paper Passion 2022

Op Facebook zag ik al een paar keer de reclame voorbij komen van Paper Passion, een beurs in Tilburg gericht op creatief zijn met papier. Ik had nog niets te doen, dus ik besloot op het laatste moment om toch een kaartje te kopen en erheen te gaan.

De beurs vond plaats in de Koepelhal in Tilburg, vlak bij het station maar ook met de auto goed te bereiken. Ik ging zelf met de auto, en de parkeerkosten vielen me ook reuze mee: een euro per uur.
Paper Passion is geen grote beurs, maar wel veelzijdig, net als papier natuurlijk. Vouwen, tekenen, schrijven, zelf papier maken, alles kwam voorbij. Kleuren voor volwassenen, handlettering, aquarel, stempelen, voor ieder wat wils.
Naast lekker shoppen kon je zelf ook creatief aan de slag met de verschillende workshops. Ik volgde er twee: ik heb mijn eigen papier geschept en ik maakte een schaaltje met stempels en decoupage.

De eerste workshop volgde ik bij Atelier Brigitta. Atelier Brigitta houdt zich bezig met papierscheppen van afvalproducten. Hergebruik en duurzaam werken staan centraal, en dat past ook wel bij mij. Mijn interesse was gewekt, en er was nog plaats vrij.
Na een uitgebreide uitleg over het papierscheppen mocht iedere deelnemer vier vellen papier maken.
De eerste is gemaakt van hergebruikt knutselpapier, daar komt de rozige kleur vandaan. De tweede was ooit bladmuziek, als je goed kijkt zie je nog wat muzieknootjes terug. De gekleurde spikkels zijn stukjes gedroogde tulp. De derde is weer knutselpapier, deze keer met stukjes gedroogde mandarijnenschil, en de laatste is gemaakt van oude tijdschriften zoals de Margriet en de Libelle.
Erg leuk om een keer gedaan te hebben. Of ik het vaker ga doen weet ik niet, het trekt wel, maar ik heb al zoveel hobby’s… Aan de andere kant is het natuurlijk wel erg leuk om te combineren met bijvoorbeeld schilderen, of swappen.

De tweede workshop volgde ik bij HandySis. Hier decoreerde ik een glazen schaaltje met decoupage en verf. We stempelden een afbeelding op rijstpapier, plakten dit op het schaaltje en kleurden het in met verf. Het klinkt een stuk simpeler dan het is, we waren best een tijdje bezig om het zo mooi mogelijk te maken. Ik ben wel tevreden over het resultaat.
Ik had nog niet eerder van Paper Passion gehoord, maar ik vond het een leuke beurs voor mensen die graag creatief zijn met papier. Leerzaam, leuk om inspiratie op te doen, creatief aan de slag te gaan met iets nieuws of om gewoon lekker rond te struinen. Als ik volgend jaar weer niks te doen heb denk ik dat ik nog wel een keer ga.

Een gedachte over “Paper Passion 2022

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.