Jaaroverzicht 2015

gb15

Het is misschien een beetje cliché en uitgemolken, maar toch doe ik gewoon vrolijk mee met alle jaaroverzichten. Want ondanks het cliché vind ik het toch leuk om even terug te blikken op het jaar dat bijna voorbij is. Wat gebeurde er in 2015?

Het jaar is voorbij gevlogen, ik heb het gevoel dat het nog sneller is gegaan dan andere jaren. Het was een jaar met ups en downs, zoals iedereen wel kent waarschijnlijk.
2015 is natuurlijk het jaar waarin ik ben begonnen met roller derby. En daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad, maar dat was volgens mij al wel duidelijk.
Op mijn blog begon ik met de weekoverzichten. Ik vind het erg leuk om zo even terug te blikken op een week, dus dat blijf ik in het nieuwe jaar zeker doen.
Ook ging ik voor het eerst in jaren weer eens naar een museum, echt een aanrader, en ik kwam voor het eerst in mijn leven bij de Primark.
In februari bezocht ik mijn eerste event als blogger, de heropening van de Zwaluwhoeve. Iets waar ik nog steeds met een grote glimlach op terug kan kijken.
Ik nam na lang uitstellen eindelijk de stap om de huisarts te bellen voor een nachtelijk probleem, en ging door naar de KNO-arts. Gelukkig bleek er niets ernstigs aan de hand, maar dat betekent ook dat ik geen vergoede hulp krijg. En als we dan toch in het medische hoekje zitten, ik mocht ook nog een verstandskies bij de tandarts achterlaten.
Ik schreef een persoonlijk stukje over lessen die ik inmiddels geleerd heb, maar die ik graag vijftien jaar eerder had geleerd. Maar goed, ook de mindere dingen maken je tot de persoon die je nu bent.
Dit was ook het jaar waarin ik voor het eerst heb meegedaan met een hardloopevenement. Hartstikke leuk, helaas volgden er niet veel meer dit jaar.
Ik werd ontslagen, kreeg na een paar maanden thuis zitten een andere functie bij hetzelfde bedrijf, en die mag ik voorlopig houden.
Ook was 2015 het jaar van hulp vragen. Eerst het snurkprobleem, en later in het jaar ook maar een diëtist. Het roer moest echt om. Ik ben nooit goed geweest in hulp vragen, maar het is echt geen schande. Later in het jaar zocht ik zelfs de fysiotherapeut op zonder echte klachten.
Ik kocht noodgedwongen een andere auto, maar nog steeds is het de beste aankoop van het jaar, ik ben er superblij mee.
In de zomer maakte ik een bizarre situatie mee, die toch meer indruk maakte dan ik had verwacht. Twee jonge mensen die ik niet kende, maar waarschijnlijk was ik wel één van de laatsten die ze in hun korte leven gesproken hebben.
Onverwacht kregen we een nieuw konijntje, en helaas moesten we een paar dagen later even onverwacht een ander konijntje laten inslapen. Beestjes gaan dood, maar het went nooit.
Er ging een stuk van mijn haar af, na lang twijfelen, maar het is er veel mooier van geworden. Ook deed ik voor de vierde keer mee aan NaNoWriMo. Het ging niet zo lekker, maar tegen mijn verwachting in heb ik het toch gehaald.
Mijn blog bestaat dit jaar al zeven jaar, en ik gooide een winactie online. Doe jij al mee?
Over het algemeen was 2015 een mooi en fijn jaar, met natuurlijk ook zijn moeilijke momenten. Ik heb leuke nieuwe mensen leren kennen, nieuwe vrienden gemaakt, maar ik heb ook een familielid verloren aan die vreselijke borstkanker.
Naar sommige mensen ontstond dit jaar wat afstand, terwijl ik met anderen juist closer ben geworden.
Ik heb gehuild, maar veel meer gelachen en genoten. Ups en downs, maar de ups overheersen gelukkig. Ik kan terugkijken op een mooi jaar, op naar het nieuwe jaar!

19 gedachtes over “Jaaroverzicht 2015

 1. Wauw, het klinkt als een veelbewogen jaar. Mooi is dat, om even terug te blikken. Even stil te staan, volgens mij heb je een heleboel goede gingen geleerd en gedaan.

  Liefs

  Like

 2. Leuk om te lezen hoe je jaar was. En zo te lezen heb je een mooi en fijn jaar gehad, waar (helaas) ook downs in voorkomen, maar dan waardeer je de ups vaak ook weer iets meer. Op naar een heel mooi, fijn en gezond 2016!

  Like

 3. Terug blikken is juist ontzettend belangrijk, ik lees zo hier en daar dat mensen dat niet willen doen want, de toekomst, maar als je niet terug blikt, denk je ook nooit meer aan mooie momenten van vroeger, en ben je niet dankzij je verleden wie je vandaag bent, met alle ups en downs vandien!

  Ik wens jou een heel mooi jaar toe, dat al je wensen en doelen uit mogen komen zoals jij dat graag ziet!

  X

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.