En toen had ik opeens een andere auto…

IMG_4144

Maandag, al vroeg in de ochtend, kreeg ik van de garage te horen dat er meer aan mijn trouwe autootje mankeerde dan verwacht, en dat hij het eigenlijk niet meer waard was om voor zo’n bedrag te repareren.


Ik was gefrustreerd en kwaad op mijn auto. Ik had hem nodig. Iedere dag twee uur naar mijn werk fietsen is niet echt een optie, en het ov, tsja, dan kan ik net zo goed toch die fiets pakken, dat scheelt ergernis. En bovendien, als ik met mijn schminkspullen ergens naar toe moet dan kan ik die ook niet op de fiets of in de bus vervoeren.
Een andere garage waar ik goed bekend mee ben kon de reparatie waarschijnlijk wel voor minder doen, maar evengoed zou het veel geld zijn. We maakten een afspraak, geen auto was geen optie.
Uit frustratie keek ik wat rond op de site van de garage naar andere auto’s, ik had tenslotte al zeker een half jaar geroepen dat hij er uit zou gaan als er nog één grote reparatie zou komen. Maar een nieuwe auto is ook niet niks, en het feit dat ik twee periodes werkloos ben geweest hielp niet.
In eerste instantie hoopte ik op een redelijke prijs voor de reparatie, en toen ik later op de dag bij maar liefst drie bloggers die ik volg zag dat ze een nieuwe auto hadden had ik nog geen flauw vermoeden dat ik een paar dagen later zelf zou volgen.
Maar stiekem was ik al wel een beetje verliefd geworden op één van de auto’s op de site, en Lief was het helemaal met me eens dat mijn oude auto de reparatie niet meer waard was. En zo was ik plotseling de eigenares van een Renault Scenic.

IMG_4146

Van mijn oude Peugeot hebben we 4,5 jaar heel veel plezier gehad, veel langer dan we verwacht hadden toen we hem kochten. En hij had ook echt wel wat. Het steeds hoger wordende ‘oud barrel’-gehalte had ook zijn charme. Maar het houdt een keer op, en ik ben er wel echt enorm op vooruit gegaan.
Het was tijd voor een andere auto, ik ben superblij met mijn nieuwe aanwinst. Hier kan ik de komende jaren wel weer mee vooruit.

16 gedachtes over “En toen had ik opeens een andere auto…

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.