We willen even met je praten…

Ik kwam van het toilet en daar stonden ze, mijn leidinggevende en haar collega. “Heb je even tijd, we willen met je praten.” Ik vond het een rare vraag, heb je even tijd? Natuurlijk, alle tijd die ik op het werk doorbreng is in feite de tijd van de baas toch? En ‘we willen met je praten’ klinkt niet echt positief, dat schoot als tweede door mijn hoofd.


Het klonk alsof het een gesprek ging worden wat ik liever wilde vermijden, maar keus had ik niet, dus ging ik mee naar een spreekkamer.
Mijn vermoeden bleek te kloppen. “Ik zal er niet omheen draaien, we gaan afscheid van je nemen.” Er moesten flexwerkers, uitzendkrachten, weg, en één van hen was ik.
Ik had het al wel een beetje zien aankomen, het was steeds rustiger en we werden voor steeds minder uren ingepland. Lief en ik hadden het er een paar dagen geleden al over, het zou zomaar eens afgelopen kunnen zijn. Maar toch, toen ik het daadwerkelijk te horen kreeg viel het toch even rauw op mijn dak.
Ik had het wel naar mijn zin, was blij dat ik kon blijven na het tijdelijke project en nu is het alsnog afgelopen. Het is niet anders.

30 gedachtes over “We willen even met je praten…

 1. Aaaah nee. Als iemand dat tegen je zegt, weet je vaak inderdaad al dat er geen positief gesprek zal volgen. Wat naar dat je je baan kwijt bent. Ik hoop dat je snel iets nieuws vindt (waar je het nóg meer naar je zin hebt)!

  Like

 2. Oh nee, erg ! Maar wees blij dat ze het nog in je gezicht gezegd hebben, ik kreeg een tijdje terug een mail toen ik thuis ziek zat dat ik niet meer moest terugkomen ! Veel succes met het zoeken naar een nieuwe uitdaging !

  Like

 3. Oh balen zeg! Denk dat tegenwoordig bijna niemand zich nog heel erg zeker voelt wat werk betreft, maar als je dan hoort dat het echt jou aangaat is dat toch even andere koek lijkt me… Succes met het zoeken van een nieuwe uitdaging!

  Like

 4. Wat een vervelend nieuws zeg! Heb je nog een beetje feedback gekregen over je werk enzo? Want het is wel fijner om dit te horen te krijgen als je weet dat het echt niet aan jou ligt!

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.