Ik heb het toch gedaan!

En toen zat ik daar bij de kapper vanavond. Een heerlijk verwenmomentje voor mezelf, ik had hier echt naar uitgekeken. Eerst ging de kleur er in, gewoon lekker ‘mijn eigen’ donkere kleurtje.

En toen was daar het moment van de waarheid. Wat moest er geknipt worden? Tot op het allerlaatste moment heb ik gedacht ‘alleen de puntjes, ik ga het toch niet echt doen’. Maar toen kwam dé vraag.
“Ik twijfel,” hoorde ik mezelf zeggen. Ze ging er eens goed voor zitten, een beetje verrast zelfs. Ik legde uit waar ik over twijfelde.
Ik ben al lang aan het sparen voor lang haar, en ik had nog niet de lengte die ik eigenlijk wilde. Maar aan de andere kant vond ik het aan de onderkant zo snel pluizig worden, en het was erg dun. Maar ja, de lengte vond ik wel mooi en die wilde ik eigenlijk niet kwijt. Dus vroeg ik wat ze zelf zou adviseren.

Before, de rechterfoto is van een paar maand geleden, toen kwam ik ook net bij de kapper vandaan. De andere twee zijn recenter. Dit zijn wel de duidelijkste foto's van mijn haar zoals het was.
Before, de rechterfoto is van een paar maand geleden, toen kwam ik ook net bij de kapper vandaan. De andere twee zijn recenter. Dit zijn wel de duidelijkste foto’s van mijn haar zoals het was.

Ze snapte mijn twijfels, en ze was het met me eens. Haar advies was sowieso niet te kort, gelukkig. We bleken wel op een lijn te liggen. Mijn uiterste was schouderlengte, korter vond ik echt niet oke, maar het liefst wilde ik het nog iets langer laten. De kapster adviseerde ook om het iets over de schouders te laten. Ik zou meer volume krijgen en het zou minder dun zijn onderin. Het zou mijn gezicht smaller laten lijken en het zou er uit zien als meer haar. Dat klonk goed.
Ze was heel geduldig en probeerde me absoluut niet om te praten, wat erg prettig was. Samen bekeken we wat voorbeelden. Als ik het zou doen zou het ongeveer een half jaar duren voordat ik weer op de lengte zou zitten die ik had, als ik het weer zou laten groeien natuurlijk.
Ik besloot er voor te gaan. Het is maar haar, het groeit wel weer als het niet bevalt. En eerlijk, zoals ze het vertelde kon het alleen maar beter zijn. En een keer iets anders is ook wel leuk natuurlijk, ik heb al zo lang hetzelfde.
Ik moest wel even slikken toen de schaar er in ging, maar liet het al snel los. Het komt wel goed. Toen het klaar was lag er eigenlijk maar een beetje haar op de grond. Wel lange stukjes, maar niet veel.

After! Sorry voor het slechte licht. Het is laat. En oktober.
After! Sorry voor het slechte licht. Het is laat. En oktober.

En daar is het resultaat! Het is even wennen, er lijkt een heel stuk af te zijn, maar ik ben er wel heel blij mee. Het lijkt inderdaad veel voller en het ziet er gezonder en mooier uit. Ik kan er nog wel alles mee, los, vast, krul of steil, dat vond ik wel belangrijk. Je zou het misschien niet zeggen aan de hand van de foto’s, maar op het langste stuk is er toch zo’n tien centimeter vanaf.
Het is niet zo makkelijk om op dit tijdstip met kunstlicht nog mooie foto’s te maken, maar deze laten het resultaat wel goed zien. De kleur is in het echt zoals op de derde foto.
Ik had tot het laatste moment niet gedacht dat ik het echt zou gaan doen, maar soms hebben spontane acties een super resultaat.

23 gedachtes over “Ik heb het toch gedaan!

 1. Wat ziet het er leuk uit! Heel vlot! Staat je echt geweldig! Gelukkig had je een adviserende kapster, zo kon je samen uitwerken wat het beste was 😀

  Like

 2. Een zeer en meer dan juiste keuze, eens in de zoveel tijd is het gewoon nodig dat er even 10 cm af gaat. Ik doe dat al mijn hele leven telkens, en zelfs weer naar kort, super kort, een jaar later is het weer lang… maar mijn haar groeit dan wel super snel, word mij altijd vertelt, hahaha

  Het ziet er super uit! Goed dat je het toch gedaan hebt 😀

  X

  Like

 3. Wat heerlijk zo’n kapper die er eens goed voor gaat zitten en met je meedenkt! Dat vind ik altijd heel fijn. Het resultaat is mooi vind ik.

  En ik herken helaas het probleem van haar dat droog is aan de uiteinden…

  Like

 4. Eens de schaar in je haar zetten kan echt heel goede resultaten hebben vind ik zelf. Ik heb ook al een paar keer mijn haar korter laten zetten en het is inderdaad voller. Om het dan weer te laten groeien lijkt het ook altijd een beter resultaat te geven 🙂

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.