Uit: Het Nederlands Openluchtmuseum

Zoals jullie al in mijn weekoverzicht konden lezen ben ik zaterdag met mijn moeder naar het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem geweest. We waren al zo lang van plan om een keer samen iets te gaan doen, en dit leek ons een leuk uitje.

NOM2
“Het Nederlands Openluchtmuseum neemt u mee in de geschiedenis van Nederland van de afgelopen eeuwen. De authentieke gebouwen, aanwezige ambachtslieden en tal van activiteiten brengen het museum volledig tot leven. Het Nederlands Openluchtmuseum is een uniek Nederlands museum vol met originele boerderijen, arbeidershuisjes, molens, een kerk, schooltje, melkfabriek en ophaalbrug. U vindt er zelfs een oude rijdende tram.”(www.openluchtmuseum.nl)
Ik was er nog nooit geweest, maar ik vond het erg mooi. Er was veel te zien, ook uit de omgeving waar ik opgegroeid ben. Er stond zelfs een boerderij waar mijn oma nog gewerkt heeft vroeger.

NOM
Het museum was nog in wintersfeer. Zo lag er een schaatsbaan en was er een klein nostalgisch marktje. In de bierbrouwerij konden we een lekker winterbiertje proeven.
Een bezoekje aan het museum is ook erg leuk voor kinderen. In diverse gebouwen is iets te doen, een spelletje of een kwis bijvoorbeeld. Maar ook voor de volwassen kinderen zijn de spelletjes leuk hoor. Ik kon het niet laten om te testen hoeveel kracht ik had door aan een ‘paardenstaart’ te trekken. De uitkomst? 3% van een PK.

NOM4
Wat ik ook erg leuk vond was dat we een kijkje konden nemen in het depot van het museum. Alle spullen die niet in het museum stonden maar wel bewaard werden waren daar opgeslagen. Maar ook daar is de ruimte beperkt en van tijd tot tijd zal er een keuze gemaakt moeten worden in de spullen die bewaard kunnen worden. Ik ben blij dat ik niet hoef te kiezen.
Het enige nadeel aan de dag was toch echt de regen. Gelukkig hadden we de tram en een tentoonstelling van grote verzamelingen om te schuilen toen het echt te erg werd. Maar ondanks het slechte weer hebben we een leuke dag gehad.

NOM3
Voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis van Nederland is het museum een echte aanrader.

(foto’s van http://www.openluchtmuseum.nl)

23 gedachtes over “Uit: Het Nederlands Openluchtmuseum

 1. Dit lijkt me echt een erg leuk en mooi museum. Jammer genoeg is het er nooit van gekomen om het te bezoeken toen ik nog in Nijmegen woonde en daar baal ik steeds meer van. Wie weet dat ik toch nog eens de tocht naar Arnhem ga maken…

  Like

 2. Wat leuk! Daar ben ik ooit heel lang geleden wel eens geweest. Toch maar eens in gedachten houden voor een uitje met de kids, want het klinkt wel echt heel leuk. Heb van vroeger zelf geen herinnering meer behalve dat ik er geweest ben 😉

  Like

 3. Ik ben er ook wel eens geweest met mijn ouders, zusje en mijn vriend. Inderdaad heel mooi en leuk. Jammer dat het weer toen alleen niet zo heel best was. Ik zou er graag nog eens heen gaan met mooier weer.

  Like

 4. Wat leuk om hier eens over te schrijven. Juist omdat ik in Nederland woon, hang ik nooit in eigen land de toerist zeg maar uit. Eigenlijk best jammer, want wij hebben ook een hele hoop mooie plaatsen en musea.

  Like

 5. Wow, toen ik de foto’s zag besefte ik me dat ik daar ooit ook eens ben geweest (in de tweede klas denk ik?). Helemaal vergeten. Leuk dat je er samen met je moeder bent geweest!

  Like

 6. Openluchtmuseum is echt leuk 😀
  Wij willen dit jaar ook weer een keer. Zijn al een keer geweest dit jaar, maar het blijft leuk. En met een museumjaarkaart komen we er vrij makkelijk in.

  Mijn schoonmoeder heeft er trouwens een tijd als vrijwilligerster geholpen, in dat weefhuisje. Mijn man is er als kind dus ontzettend veel geweest …

  Like

 7. Inderdaad een erg leuk museum! Ben er jaren geleden met mijn moeder nog geweest en toen was het hartje zomer en dus ook heel erg druk. Maar zeker een museum die een bezoekje waard is!

  Like

 8. Staat dat huisje er nog met woonkamers uit de jaren 50, 60 en 70? Dat is mijn favoriete stukje uit het park. En in de winter is het park op zijn mooist denk ik. Met poffertjes en schaatsen. Ben er meerdere keren geweest en het is leuk om er iets over te lezen.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.