Een nieuwe huisgenoot

Gisteravond waren we even bij een kennis van Lief. Het konijntje in de schuur trok onze aandacht. “Willen jullie het hebben?” werd ons gevraagd. Het beestje bleek min of meer bij haar gedumpt te zijn door haar dochter, die wilde het niet meer terug. Ze was druk op zoek naar iemand die het een beter leven kon bieden.


We besloten om het beestje mee te nemen. We hebben er tenslotte al zes, één erbij kan best. Voordat Sneeuwwitje en Tarzan overleden waren hadden we er zelfs acht.
We dachten dat het een vrouwtje was, maar allebei wisten we het niet zeker. Dus gingen we vanmiddag voor de zekerheid even langs de dierenwinkel voor een 3rd opinion. De beide medewerkers bevestigden dat het inderdaad een vrouwtje was. Ze is waarschijnlijk ergens tussen de zes en de twaalf maanden oud.
En wat een schatje is het. Ze is nog een slagje kleiner dan onze kleinste konijntjes, en ik verwacht niet dat ze nog echt groter gaat worden. Ze is nog wel wat schrikachtig, maar wat wil je na zo’n verhuizing. Maar vandaag kwam ze al voorzichtig haar hokje uit om de eerste stapjes op het parket te zetten.

IMG_4444

19 gedachtes over “Een nieuwe huisgenoot

 1. Zo ontzettend lief! Zou ik ook gedaan hebben als ik al konijnen had gehad, kan er zo slecht tegen als iets in feite gedumpt wordt.

  Gelukkig komt ze al bij ook 😀 Dit gaat helemaal goed komen!

  X

  Like

 2. Wat een schatje! Ik vraag me wel eens af of de mijne nu gewoon zo’n kreng is of dat het de hormonen zijn. 😛 Hopelijk wordt daar binnenkort wat aan gedaan. Ik hoop zo dat het helpt. Zelfs nagels knippen gaat niet zonder er littekens aan over te houden en eten geven zorgt voor een hoop gegrom..haha, het heeft wel wat maar het zou zo fijn zijn om een betere band op te bouwen met haar en dat gaat nu zo moeilijk.

  Like

 3. Wat een lieverdje! Dat zijn wel veel konijnen bij elkaar, die jullie hebben, maar ja, huisdieren zijn nu eenmaal zo fijn. Wij hebben 1 kat en 1 konijn, en ze zijn beide superlief.

  Like

 4. Zo ben ik ook aan twee van mijn konijnen gekomen: mensen nemen ze voor de leuk en zijn er net zo snel weer op uitgekeken. Dan moet het konijn weg of laten ze het zelfs in een bos of park vrij. Ik vind dat zo gemeen..

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.