Impact

Inmiddels is het bijna twee weken geleden. Een ongeluk, ergens in de buurt van Tilburg. Twee jonge jongens overleefden het niet. Ze waren onderweg naar een vakantiebestemming, samen met twee vrienden die in een andere auto zaten. Wat een fijne tijd had moeten worden eindigde in een nachtmerrie.


Ik kende de jongens niet, maar ik weet nog precies waar ik was op dat moment. Ik stond op een camping om glitter tattoos te zetten. Lief was erbij met de spellen.
Het was een gezellige campingbraderie. Warm was het wel, maar er hing een leuke sfeer. Plotseling leek er iets te veranderen. In eerste instantie was het misschien alleen mijn gevoel, maar een paar minuten later zag ik dat mensen hun kraam aan het opruimen waren.
Dat was gek, de markt was nog lang niet afgelopen. Zelfs de organisator hielp mee, wat was daar aan de hand? Een auto reed van het terrein af.
Onze overbuurvrouw, die iets dichter bij het hele gebeuren zat en er daardoor iets meer van meekreeg kwam naar ons toe. ‘Ze hebben zojuist telefoon gekregen, hun zoon is bij een ongeluk om het leven gekomen.’
Vreselijk, dacht ik nog. Het zal je maar overkomen. Een nieuwssite bevestigde het verhaal. De sfeer op de markt was compleet omgeslagen.
Gaandeweg hoorden we steeds meer over de situatie. Wat bleek? De jongens hadden vanmorgen nog bij ons gestaan.
Het heeft nog lang in mijn hoofd rondgespookt, en ik hoop dat ik het kan loslaten nu ik het heb opgeschreven. Zo hoort een jong leven niet te eindigen. Ik kende ze niet, maar was waarschijnlijk wel één van de laatste mensen die ze gesproken hebben. Bizar, wat een impact de dood van een onbekende op je kan hebben.

7 gedachtes over “Impact

  1. Dat lijkt me inderdaad erg heftig. Het idee dat ze die ochtend nog bij je stonden om gedag te zeggen waarschijnlijk en zin hadden in een mooie vakantie en het later niet meer na konden vertellen. Hoe oneerlijk. Dan besef je ineens je kwetsbaarheid als mens.

    Like

  2. Sjezus.. ja dat heeft een impact ja, ik noem dat zelf altijd, het komt dichterbij, normaal is het nieuws iets verder weg, maar nu heb je ze gesproken nog ook al kende je ze niet. Ik hoop voor jou, dat jij heel snel jouw innerlijke rust mag vinden.

    ❤ dikke knuffel!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.