NaNoWriMo: halverwege…

NaNo-2015-Participant-Banner

Dit jaar doe ik voor de vierde keer mee met NaNoWriMo, in een maand tijd een verhaal van minimaal 50000 woorden schrijven. November is half voorbij, hoe gaat het eigenlijk?

Tja, hoe gaat het eigenlijk? De mensen die me eerdere jaren gevolgd hebben denken misschien dat de teller in de sidebar niet bijgehouden wordt. Ik moet jullie en mezelf teleurstellen, dat wordt hij wel. Ik zit echt nog maar net over de 10000 woorden.
Het gaat niet zo lekker dus, en dat komt niet door een gebrek aan inspiratie, integendeel. In mijn hoofd is het verhaal waar ik aan schrijf al af, mijn gedachten zijn sneller dan mijn typewerk.
Die inspiratie is het probleem niet, maar wat wel het probleem is hou je niet voor mogelijk… Drie jaar lang heb ik het bijna met twee vingers in de neus gehaald ondanks dat ik alle jaren een fulltime baan had. En een sociaal leven. Dit is het eerste jaar dat ik maar een parttime baantje heb, twee hele dagen vrij en ik heb last van… tijdgebrek. Is het niet om je dood te lachen? Ik kom er gewoon niet aan toe. In mijn hoofd heb ik misschien al wel 100000 woorden geschreven.
Zo, dat is eruit, en nu dan? Geen idee. Misschien moet ik me er bij neerleggen dat ik het dit jaar voor het eerst niet ga halen. Maar dat vertik ik eigenlijk, we zijn pas halverwege. Ik hoop dat ik ergens nog een paar keer een moment voor een inhaalslag kan vinden, want ik weet zeker dat ik die kan maken.
We zullen het zien. Aan de andere deelnemers, hoe gaat het bij jullie?

16 gedachtes over “NaNoWriMo: halverwege…

 1. Bij mij gaat het wisselend, zoals twee jaar geleden – een beetje spannend of ik het ga halen, maar nog steeds op dat punt dat ik het nog gewoon kán halen. Ik ben wel zo ‘brutaal’ om de artikelen van mijn blog mee te tellen – die eerst schrijven helpt me steeds in mijn schrijf-flow, en het helpt me met het elke dag schrijven ritme, én ik haal ook weer dingetjes die ik uit mijn eigen leven interessant genoeg vind om te delen voor mijn verhaal 😉 dus ik vind dat het mag, want ik schrijf het toch, niet dan?

  Het verhaal waar ik eerst mee bezig was liep niet trouwens, ik ben zo iemand die van te voren denkt ‘hm, daar zou ik wel over kunnen schrijven’ en dan zie ik wel. Maar ach, daar is dat gewoon doen goed voor, nou merk ik tenminste of zo’n idee werkt of niet.

  Like

 2. Ik denk dat ik straks ga testen even hoeveel woorden een paar a4tjes zijn, hahaha ik doe niet mee, heb nooit mee gedaan, maar ik zie ook dat je nu op exact 11100 woorden zit 😉 Aan het inhalen? 😉

  Van dat tijdgebrek is heel normaal als je ineens minder te doen hebt en meer vrij hebt, je hebt nu eenmaal ineens tijd voor vrienden, familie en andere zaken dus je spreekt meer en vaker af, bent meer weg voor jezelf vaak, of op andere tijdstippen. Heel erg logisch, ik heb dus een teveel aan tijd eigenlijk en daarom doe ik ook zo weinig, hoe meer druk ik het heb, hoe meer het juist in je zit om iets te doen. Je gaat vaak ook schuiven, oh ik heb morgen ook nog de tijd… en voor je het weet is het een week verder.

  X

  Like

 3. Aww, balen hé! Ik herken het wel. Dit is derde keer dat ik meedoe aan NaNoWriMo en ik ga die 50k ook niet halen. Gelukkig was dat ook niet mijn insteek. Mijn insteek was namelijk om elke dag even bezig te zijn met schrijven. Maar ja, ook dat doel ga ik niet echt halen. Daarvoor zijn er al teveel dagen geweest waarop ik niet bezig ben geweest met schrijven. Ik zou heel graag in juli meedoen aan Camp NaNoWriMo, puur omdat ik in juli altijd meer tijd heb en ik daar al één keer eerder aan mee heb gedaan en ik het toen heb gehaald. Een stuk relaxter dus! Want in november begin ik altijd vol goede moed, maar met die studie erbij is het gewoon niet echt te doen. Zelfs al zou je willen…. =P Het lukt niet als je mij bent. Dus petje af dat het jou wel lukte die voorgaande jaren!

  Like

 4. Dat nanowri weet ik wat, ik heb even gekeken hoeveel woorden per dag dan minimaal nodig zijn, word gepakt, en iets wat ik al met de hand heb geschreven in sept, niet denkend aan dit project, lol.. en net even in word gezet, ik zit nu al op 3038 woorden voor 1 dag. En dan schrijf ik dus eigenlijk altijd eerst ouderwets met pen en papier in een collegeblok en hier heb ik handwritten toen een paar uur over gedaan, minder dan 2 weet ik nog. 😉

  Dus als ik het kan, kun jij het ook, ook dat inhalen, i’m sure 😀

  Like

 5. Balen dat het niet lekker gaat, maar ook wel begrijpelijk hoor! Goed dat je het aangeeft trouwens, is weer een last minder 😉 Ben benieuwd of het je uiteindelijk toch gaat lukken!

  Like

  1. Helaas, waarschijnlijk niet. Allereerst omdat het natuurlijk nog maar een ruwe versie is na een maand schrijven, maar daarnaast omdat ik hoop dat het ooit een boek mag worden, en dan is het natuurlijk niet handig om het al eens gepubliceerd te hebben…

   Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.