NaNoWriMo, alle spannende details

NaNo-2015-Winner-Banner

Het kwam gisteren al even voorbij, en de oplettende kijker had het al in mijn zijbalk kunnen zien, maar: ik heb het gehaald! Al had ik dat zelf eigenlijk niet meer verwacht.

Cijfertjes en grafiekjes
Ik had natuurlijk al een kleine update gegeven halverwege de maand, toen zag het er niet naar uit dat ik het ging halen.
In het begin ging het lekker, de eerste twee dagen liep ik voor, maar vanaf dag 4 begon ik iets achter te lopen. Dag 6 tot en met 13 waren waardeloos, ik schreef helemaal niets. Op dag 14 kwamen er weer een paar woorden bij, maar tot en met dag 21 bleef het daar weer bij.
Op 29 november hing ik nog steeds op een trieste 19.000 woorden. Maar die avond schreef ik er een mooie 10.000 bij en toen besloot ik dat er nog hoop was. Op de laatste dag was ik vrij en kreeg ik het voor elkaar om de 50.000 aan te tikken. Ik schreef mijn hoofdstuk af en eindigde op 50.015, niet eens een rond getal, maar ik wilde vooral de winst officieel maken.
Uiteindelijk heb ik dertien van de dertig dagen daadwerkelijk geschreven.

Naamloos

Ik heb wel eens een beter grafiekje gehad. Nog een leuk detail wat nieuw is, of wat me eerdere jaren niet is opgevallen, maar in de vier jaar die ik heb meegedaan heb ik in totaal 201.376 woorden geschreven voor NaNoWriMo.

Ga je het nu op je blog plaatsen?
Een vraag die ik een paar keer gekregen heb van jullie is of ik het verhaal hier ga plaatsen. Dat ga ik waarschijnlijk niet doen. Dit verhaal ga ik eerst afmaken, daarna herschrijven en ik hoop dat het een keer uitgegeven gaat worden. Maar ik kan het natuurlijk altijd nog hier plaatsen als het niks wordt.

En wat heb je nu gewonnen?
Niks tastbaars, alleen de eer. En een soort digitale goodiebag met kortingscodes voor verschillende schrijversdingen. Maar ik ben vooral verder met het verhaal wat al zo lang in mijn hoofd zat maar er tot nu toe slechts in steekwoorden en een proloog uitgekomen was. Er staan gewoon 50.015 woorden op papier nu.

Wat heb je geschreven?
Een genre bepalen vind ik altijd wat lastig. Het is denk ik het beste te plaatsen in fantasy/young adult. Geen klassieke fantasy zoals Tolkien maar ook niet echt de standaard young adult waarin het draait om een liefdesverhaal. Ergens daar tussenin. Moderne fantasy?

Tevreden?
Mwah. Ik was ambitieus: ik hoopte eigenlijk het verhaal af te schrijven, dus flink over de 50.000 heen te gaan. Juist omdat ik nu meer vrije tijd had dan andere jaren dacht ik dat zoiets moest lukken. Maar helaas, de vrije tijd leek er juist voor te zorgen dat er minder schrijftijd was.
Maar ik ben wel tevreden met de laatste week. Ondanks dat het er zo slecht uit zag in het begin heb ik het wel gehaald. En dat verhaal komt wel af, daar ben ik nu wel zeker van.

 

13 gedachtes over “NaNoWriMo, alle spannende details

 1. Wauw wat heb je een mooie inhaalslag gemaakt!! Helaas heb ik het dit jaar niet gehaald maar ik wil in het voorjaar weer mee doen met Camp nano.
  Je kunt je verhaal trouwens altijd uitgeven via een publisher on demand. Zoals Brave New Books. Echt een aanrader! Ze hebben een fijne en overzichtelijke site en een super handige template die je voor je wordbestand kunt gebruiken. Ow en een hulpprogrammaatje om je cover te ontwerpen. 🙂
  Zoals je ziet ben ik heel enthousiast. 🙂

  Like

   1. Snap ik. Al zijn die eisen heeel streng. En die geven natuurlijk ook niet zomaar elk verhaal uit. Dus daarmee moet je wel geluk hebben. 😉
    Maaaarrr je kan het altijd proberen. Ik ken je verhaal natuurlijk ook niet dus ik weet niet wat voor pareltje je in handen hebt. 🙂

    Like

 2. Gelukkig wat in het vat zit verzuurt echt niet, en al helemaal niet bij een boek schrijven, al doe je het voor jezelf. En als het ooit gepubliceerd wordt is dat mee genomen. Knap hoor dat je dan alsnog van die 19.000 naar over de 50.000 bent gegaan op de laatste dag. En voor de fun heb ik natuurlijk een dagje mee zitten tellen voor mijzelf, hoelang ben je dan bezig eigenlijk en kwam ik op 1 dag met hooguit anderhalf uurtje tikken ongeveer al over die 3000 heen. Het is dus niet veel wat ze vragen eigenlijk dus haalbaar voor iedereen weet ik nu.

  Mooi dat je het gedaan hebt en wat vrije tijd betreft, dat is altijd zo. Dat merk ik niet alleen zelf maar ook om mij heen, omdat je meer tijd hebt, plan je andere zaken in die anders niet kunnen en dan gaat je dag zo snel voorbij dat je denkt, morgen weer een dag, dan ga ik.. neem ik… bla… zo zit ik al een tijdje tegen een doek aan te hikken die al enige tijd bijna af is, wel concentratie vereist, maar toch, het staat er, en morgen weer een dag, hahaha

  X

  Like

 3. ik zou dit ook graag eens doen…
  Ik schrijf nog steeds heel graag en vaak, maar echt al eeuwen geleden dat ik echt verhalen schreef en mezelf daar in kon verliezen..
  Geen idee of ik het nog wel zou kunnen..

  Like

 4. Wel goed bezig! En NaNoWriMo gehaald en een verhaal uitgschreven, op zich zijn beide al fantastische prestaties! En je verhaal, ik ben er best benieuwd naar 🙂

  Like

 5. Ik wil al jaren meedoen maar het komt er steeds niet van. Zo jammer. En weer zeg ik tegen mezelf. Volgend jaar ga ik écht meedoen haha. Misschien een goed voornemen, maak ik er een NaJaWriMo van 😉

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.