Weer een beetje verstand verloren…

In december hadden we onze date al gepland, maar helaas, kort voor de grote dag belde hij af. Of eigenlijk, hij belde niet eens zelf, dat liet hij doen. Ik baalde als een stekker, maar goed, dan moesten we het maar uitstellen.
Een nieuwe datum was snel gepland, maar ook die was ons niet gegund. Deze keer was ik degene die moest afzeggen. En zo volgden nog een paar afzeggingen, tot gisteren.
Eindelijk was het dan zo ver. Ik zou naar hem toe komen. Een beetje zenuwachtig was ik wel, maar dat hoort er natuurlijk bij, zo’n tandartsafspraak is geen lolletje.
Eigenlijk ging ik voor vullingen, op de foto’s die tijdens de controle in december gemaakt waren bleek dat er een gat in mijn verstandskies zat, en een klein gaatje in een andere kies.
Maar eenmaal in de stoel ging het allemaal niet zo lekker, de verdoving werkte niet helemaal en het boren deed nog enorm pijn. Zegt hij opeens: ‘eigenlijk is het best een diep gat, ik kan hem net zo goed trekken, je hebt hem toch niet nodig en als ik ga vullen heb je er de komende dagen wel last van.’
Zucht. Ik denk hoepel op met die boor dan, weg met dat ding! en zo goed en zo kwaad als het ging probeerde ik duidelijk te maken dat hij zijn gang mocht gaan.
Gelukkig kwam de boodschap over en werd ik nog meer verdoofd. De eerste ruk voelde nog pijnlijk aan en daarna  voelde ik alleen nog dat er iets gebeurde. Het ging moeilijk en hij brak helaas af. En het gekraak wat je hoort bij het loswrikken van de kies, brr. Maar het is gelukt, hij is er uit.
Ik had nog best even last van de verdoving, tenminste, ik neem aan dat ik zo beroerd reageerde op de verdoving, want toen het uitgewerkt was voelde ik me ook stukken beter. Gek eigenlijk, ik had er nog nooit zo slecht op gereageerd. Maar gelukkig was het daarna ook voorbij, want wonder boven wonder heb ik geen centje pijn gehad toen alles uitgewerkt was.
Ik ben wel blij dat ik er nu vanaf ben en er geen last meer van kan krijgen. En ik ben heel blij dat ik dit niet van tevoren wist, zo had ik ook geen tijd om me er druk om te maken.
Maar meneer de tandarts, voor de volgende keer graag een afspraakje zonder gevolgen. Deal?

15 gedachtes over “Weer een beetje verstand verloren…

 1. Ohhh dit ken ik zo goed! Zo ging het precies met mij een paar jaar geleden en krak toen brak hij ook af en de tandarts die ik toen had (net afgrstudeerd) raakte een beetje in paniek. Best een rot ervaring!! Maar ben blij dat ik van dat onding af ben!

  Like

 2. Oh jee, en het schijnt dat het trekken van wijsheidskiezen ook zo’n pijn doet… Dus heel aangenaam zal dat niet geweest zijn! Wel fijn dat je nu geen pijn meer hebt hè.

  Like

 3. Gelukkig is het achter de rug en heb je er geen last meer van!
  Afgelopen zomer heb ik een verstandskies laten trekken, dat moest bij de kaakchirurg, omdat hij scheef zat. Mijne was ook in kleine stukjes gebroken, heb er een week pijn van gehad!

  Like

 4. Ahh brak je kies af?! Verschrikkelijk!
  Nu ben je er in ieder geval helemaal van af.

  Ik heb er eigenlijk geen moeite mee om naar de tandarts te gaan.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.