Jaaroverzicht 2017

dgsaagIk vind het altijd zo leuk om aan het einde van het jaar jullie jaaroverzichten te lezen, en zelf maak ik er ook altijd één. Ik vind het leuk om zo terug te blikken, want de tijd gaat al zo snel. Wat gebeurde er ook al weer allemaal in mijn 2017?

Ik begon het nieuwe jaar enthousiast en sportief, met de 25 dagen challenge van Sportplan Nederland. Ik maakte een vliegende start, voelde me fit en viel een paar kilo af. En het leverde me zelfs een erg leuke samenwerking op. Een ander leerzaam iets waar ik mee begon was de cursus ‘Start Writing Fiction’ van FutureLearn. Dat was erg leuk om te doen, en ik heb er veel van geleerd. Januari was ook de maand waarin ik de 30 aantikte, en hoewel ik wel over de ergste schrik heen ben moet ik af en toe nog steeds wennen aan het idee dat ik toch echt geen twintiger meer ben.
In februari gebeurde eigenlijk niet veel, het leven ging zijn gangetje. Aan het eind van de maand startte mijn samenwerking met Sportplan Nederland en ging ik nog drie maanden door met het programma.

20171
In maart deed ik weer mee met Echte Post Is Cool, en ontving ik een mooi pakket van Nina. Ook deelde ik voor het eerst mijn gedachten en struggles rondom vlees eten en vegetarisch eten. Dat het daarna zo snel zou gaan had ik zelf ook niet verwacht: inmiddels eet ik bíjna helemaal geen vlees meer, iets wat ik zelfs toen ik die post online gooide niet had zien aankomen. Heel af en toe maak ik nog een (bewuste) uitzondering, maar eigenlijk is het wel mijn bedoeling om er helemaal mee te stoppen. Nooit gedacht dat ik dat zou zeggen. Ik ging ook aan de voorjaarsschoonmaak, en deed heel veel spullen weg.
April was ook best een rustige maand. We bezochten de Masterclass Geluk van Guido Weijers, en die was weer helemaal de moeite waard. Ook deed ik spontaan mee met The Night Run Festival omdat ik een startnummer van iemand over kon nemen.
In mei deed ik mee met de rubriek ‘Hoe mindfull is…’ van Anita. Ik deed een fotoshoot en ik was erg blij met het resultaat, en ik begon met een Bullet Journal. Van tevoren had ik geen idee of het iets voor me zou zijn, maar ik gebruik hem nog steeds. Ik begon ook met mijn nieuwe baan, maar daar heb ik geen uitgebreide blogpost over geschreven.

20172
Juni was qua gebeurtenissen een rustige maand, maar wel één die ik voor geen goud had willen missen. Ik deed namelijk mee met mijn eerste obstacle run. Ik riep al zo lang dat ik dat eens wilde doen, en nu was het eindelijk zo ver. En ik heb mezelf verrast. Ik heb dingen gedaan waarvan ik dacht dat ik het niet kon, dingen gedaan die ik eigenlijk niet durfde, en nog steeds denk ik met een trots gevoel terug, iedere keer als ik de medaille zie hangen. Helaas sloten we de maand af met een bak ellende, we kregen een ongeluk met de aanhanger.
Juli was eigenlijk een maand met een donker randje. Het ongeluk, en vooral de gevolgen ervan, waren nog vers, en ik verloor mijn nieuwe baan. Daar heb ik niet uitgebreid over geschreven, maar het was niet op een prettige manier gegaan en het was ontzettend onterecht. En om het donkere randje nog iets zwarter te maken vond ik ook nog een knobbeltje in mijn borst.
Wat het knobbeltje betrof kreeg ik gelukkig begin augustus al goed nieuws. Ik geloof dat ik nog nooit zo opgelucht ben geweest. Aan het eind van de maand werd Nina een jaar oud, en verder gebeurde er maar weinig.

20173
In september kregen we gezinsuitbreiding. Twee konijntjes die anders ‘desnoods slangenvoer’ zouden worden kwamen bij ons wonen. Daarna hebben we nog drie nestjes gered, verspreid over meerdere weken. Alle konijntjes hebben een goed onderkomen gekregen, we konden ze helaas niet allemaal zelf houden. September was ook de maand waarin ik in een dipje raakte op afvalgebied, én daar ook weer uit kwam. Ik startte aan het eind van de maand met Weight Watchers, en dat is een goede keus geweest.  Ook startten we een wandelgroep voor kleine hondjes.
In oktober deed ik nog een keer mee met Echte Post Is Cool, en deze keer kwam mijn pakket van Neelke. Ook maakte ik de, toch wel moeilijke, keus om te stoppen met roller derby. Daar heb ik nog niet over geschreven, misschien komt dat nog, misschien ook niet. Ik ben in ieder geval zeker niet op een vervelende manier weggegaan, en ik heb nog steeds heel leuk contact met mijn teamgenoten.
November was natuurlijk de maand van NaNoWriMo. Ik deed voor de zesde keer mee, en ik heb het gelukkig weer gehaald.

20174
December was een maand vol mooie momenten. De maand begon natuurlijk met een nieuwe baan. Of eigenlijk zelfs twee, van maanden thuis zitten had ik opeens een luxeprobleem en moest ik kiezen. Maar de keus die ik heb gemaakt voelt op alle mogelijke manieren goed en ik ben echt blij met mijn nieuwe plekje. Na EPIC had ik de smaak te pakken en kreeg ik ook nog een mooi kerstcadeau via #Twitkerst. Ook deelde ik voor het eerst een full body outfitfoto omdat ik zo trots was op wat ik had bereikt met Weight Watchers. En als kroon op de maand hebben we gisteren onze lieve Macho op mogen halen.

Zoals ieder jaar was ook 2017 er één met ups en downs. Er zijn tranen gevloeid, van verdriet én van geluk. En hoewel er natuurlijk behoorlijke downs waren, waren het toch de ups die overheersten. Op naar een fantastisch 2018.

Hoe was jouw jaar?

9974

4 gedachtes over “Jaaroverzicht 2017

  1. Toch mooi, als je ups en downs hebt gehad (want ook een down kan een goed moment zijn om dingen in je leven juist te waarderen). En een fantastisch einde met Macho. Ik wens jullie een rustige oudjaarsnacht toe, zonder harde knallen en met veel hondengeknuffel.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.