Kilo’s knallen: waarom wil ik dit ook al weer?

img_43_1382106301Ik heb al een tijdje geen updates meer geplaatst over dit onderwerp. En dat heeft eigenlijk maar één reden: het wil gewoon even niet op het moment. En daar baal ik van.

Na mijn Sportplan Nederland avontuur zat ik eigenlijk best lekker in de flow. Het bijhouden van wat ik eet, het sportschema wat ik had gekregen, het ging goed. Maar langzaam maar zeker raakte ik er uit. Het sportschema werd steeds minder gebruikt, en kwam uiteindelijk onderin de kast te liggen. Het bijhouden van mijn eten schoot er steeds vaker bij in. Ik had hiermee nog een opleving toen ik er een maanddoel van maakte, maar intussen doe ik het weer maar sporadisch. Mijn motivatie is ver te zoeken, en een gezond gewicht ook.
En waarom wil ik ook al weer zo graag afvallen? Ik ben niet ziek, en dat schoonheidsideaal van slanke lichamen, daar geef ik niks om. Maar wat dan?
Ik ben niet ziek, aar ik wil het ook niet worden. Een van mijn grootste angsten is borstkanker. Overgewicht is een risicofactor, en ik ben al ‘gezegend’ met genoeg risicofactoren. Laat ik dan tenminste die ene die ik kan beïnvloeden aanpakken! Ik ben enorm geschrokken van het knobbeltje laatst, dat heeft me wel even herinnerd aan deze reden om af te willen vallen.
En datzelfde verhaal geldt eigenlijk voor diabetes. Ik was zó opgelucht dat ik geen diabetes had. Ook wat dat betreft is overgewicht een risico.
Los van nare ziektes zou het ook gewoon beter zijn voor mijn gewrichten om wat minder te hoeven dragen. Vooral mijn heup is gewoon gevoelig voor slijtage, ik wil dat niet versnellen door kilo’s teveel mee te slepen.
Ik wil een betere conditie, langere afstanden hardlopen. Ik wil me gezond voelen. Ik ben klaar met schuurplekken tussen mijn benen als het warm weer is. Ik ben klaar met die buik die me af en toe letterlijk in de weg zit.
Redenen genoeg dus, nu de flow nog weer terugvinden. Ik hoor heel veel goede verhalen over Weight Watchers, en denk er steeds meer over om dat een tijdje te gaan volgen. Ervaringen zijn welkom! Ik weet wel wat gezond eten is, ik weet wel dat sporten belangrijk is. Maar die stok achter de deur, die coaching, een houvast in de vorm van punten en natuurlijk het contact met andere deelnemers, dat maakt het voor mij interessant. Ik denk dat het kan helpen. Maar ik wil natuurlijk ook niet dat het een obsessie gaat worden.
Ik denk er nog even heel goed over na, maar ik heb steeds meer het idee dat ik het gewoon een kans moet geven. Wat heb ik te verliezen? Zoals het nu gaat werkt het in ieder geval niet.

9974

 

10 gedachtes over “Kilo’s knallen: waarom wil ik dit ook al weer?

 1. Wat vervelend als je iets graag wil maar de motivatie is weg. Ik ken dat maar al te goed.
  Heb goede verhalen gehoord over WW. Familie van mij heeft dit gedaan en zit er nog bij. Alleen al het contact met elkaar geeft het gevoel dat je het niet alleen hoeft te doen. Net die stok achter de deur en dat is misschien goed om toch door te zetten als je het zelf misschien even niet ziet zitten.
  Succes met welke keuze je ook maakt!

  Like

 2. Hmm, vervelend dat je de ‘drive’ even helemaal kwijt bent. Maar ik denk dat je daarin lang niet de enige zult zijn. Zelf moet ik eigenlijk ook hard werken aan mijn buik voor dé jurk. Maar ik ben eerlijk als ik zeg dat ik er pas 3x wat voor heb gedaan. Maar zodra ik beter ben – ik ben ook de pineut – dan moet ik van mezelf er wel echt werk van gaan maken, want ik heb nog iets minder dan een jaar!

  Like

 3. Lastig meid, zeker het sporten vergt veel discipline en dat is soms heel moeilijk. Misschien een idee om te gaan wandelen? Een uur per dag bijvoorbeeld. Je gaat je daar fitter door voelen en afvallen, en na een tijdje krijg je behoefte aan meer en heb je misschien ook meer zin om naar de sportschool te gaan. Veel succes in ieder geval!

  Like

  1. Wandelen doe ik regelmatig, en de sportschool is eigenlijk niet iets wAar ik over twijfelde: ik heb een prepaid kaart dus kom er af en toe, maar een abonnement heeft wat mij betreft weinig toegevoegde waarde. Krachttraining kan thuis ook en hardlopen is zo veel lekkerder in de buitenlucht. Ik heb een paar jaar geleden een abonnement gehad en je betaalt je scheel. Bij zo’n budget sportschool zou ik nog wel overwegen, maar die zitten me te ver weg.

   Like

 4. De stok achter de deur via een club kan heel goed werken, waar je inderdaad voor moet oppassen is de obsessie die het kan brengen en geven, ik spreek nu echt vanuit ervaring. Je wil het niet, is een voorbeeld, maar eens per week op de schaal staan met je club genoten kan ervoor zorgen dat je obsessief wordt, dat je een competitie aan gaat die nergens op slaat, als jij je hier met name voor kunt behoeden?

  En dan maar een halve kilo pw af zou vallen en weten dat dit blijven is! Dan moet je het zeker doen, het is ook, een proces waarin je leert dat het voor je leven is, dat lekkers mag, echter, vind je eigen patroon, want die clubs, hebben vaak een eenlijnig programma waar ik mee bedoel, dat je dingen gaat schrappen omdat… dit heeft er bij mij voor gezorgd dat ik nu bijv. ontzettend misselijk kan worden van 1 oliebol, omdat in mijn tijd via de club, alle vetten werden geschrapt door mijn moeder, welke achteraf net zo belangrijk zijn, pinda’s mocht niet, nu is dat wel anders, maar bekijk het, en vind je eigen plan binnen de club.

  Als aanzet is het prima. Wil je het alleen doen? Hoe ik ooit gekomen ben waar ik nu ben, is shakes… ochtend en middag, sporten, cardio fitness dus, en het uitlaten van een hond, ik was de oppas door de weeks, bij een man en vrouw die overdag door de weeks werkten, weekenden hoefde ik niet, maar elke dag door de weeks, haalde ik hem op, en liep met hem in de middag.

  Nu heb je Nina, maar eigenlijk is zij te klein om echt die grote wandelingen te doen waarin ze veel kan rennen en doen 😉 Dan raad ik je aan, neem een grotere hond erbij 😛 😉

  X

  Like

  1. Hahaha, daar verkijk je je op hoor, Nina is gek op grote wandelingen en haar wandeltempo ligt soms hoger dan dat van mij 😂 althans, ik weet niet wat jij grote wandelingen noemt, maar 1-1,5 uur doet ze wel 🙂

   Geliked door 1 persoon

   1. Ohhhhhhhhhhhh ja ik verkijk mij erop, hahahaha dan zeg ik, jouw tempo dus verhogen, dat deed ik ook toen ik Lycos nog had, eerst doorlopen en laten razen, snel wandelen soms bijna 😉 Met hem in de goede tijd was ik vaak 3 a 4 uur weg, maar die anderhalf is ook al ruim!

    Like

 5. Ik heb geen ervaring met WeightWatchers. Ik weet wel dat ik het ook moeilijk vind om sporten vol te houden, tenzij ik een stok achter de deur heb in de vorm van een of meerdere vaste trainingsuren per week bij een vereniging, inclusief een trainer die je flink moe maakt 😉

  Qua eten vind ik het niet moeilijk om een gezond patroon vast te houden zolang ik voor mezelf een duidelijk en makkelijk aan te wennen patroon heb. Dat patroon is momenteel: vaste tijden om te eten en vaste porties, fruit als tussendoortjes en in principe altijd zelf koken met veel groente en zo weinig mogelijk vlees en zuivel. Ik ken een heel aantal simpele gerechten die binnen dat patroon passen, waardoor het niet moeilijk is om vol te houden.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.