Kilo’s knallen: 25 dagen challenge van Sportplan Nederland

img_43_1382106301
http://www.ronhaans.nl

Via Facebook kwam ik de 25 dagen challenge van Sportplan Nederland tegen. Je kon je gratis inschrijven voor 25 dagen online begeleiding op het gebied van voeding en training. Interessant natuurlijk, dus ik besloot om me in te schrijven. Was het niks voor mij, dan zou ik er altijd  nog mee kunnen stoppen.

We zijn op twee januari begonnen, en de eerste week is vooral gericht op voeding en het leren omgaan met het programma., en daarna begint de echte begeleiding. Ik ben ontzettend benieuwd.
Sportplan Nederland biedt online begeleiding om jouw persoonlijke doel te bereiken. Je kunt een voedingsplan en een trainingsplan laten maken, en natuurlijk kun je al je vragen stellen.
Met het systeem waar je op inlogt kun je je voeding en beweging bijhouden, het voedings- en/of trainingsplan laten maken, en je voortgang bijhouden.
Er zijn verschillende uitdagingen waar je aan mee kunt doen, van zoveel mogelijk calorieën verbranden in een maand tot een x aantal kilometers hardlopen.
En er is een ranglijst. Met het invullen van je activiteiten, het bijhouden van je voeding of het behalen van badges verdien je zogenaamde fitpunten. Hoe meer fitpunten, hoe hoger je in de ranglijst komt te staan. En daar word ik toch wel een beetje extra door gemotiveerd. Als ik degene boven me bijna heb ingevuld ben ik geneigd om toch nog even iets extra’s te doen om die punten binnen te slepen om hem of haar in te halen. Leuke stimulans dus.
Ik ben benieuwd wat dit programma me gaat brengen. Of het me daadwerkelijk dat duwtje in de rug gaat geven om natuurlijk het afvallen weer op te pakken na de feestdagen, maar ook om sterker te worden en meer spieren op te bouwen. De eerste kilo is er in ieder geval al af! Na afloop zal ik natuurlijk laten weten hoe het is gegaan en wat de resultaten zijn.

6 gedachtes over “Kilo’s knallen: 25 dagen challenge van Sportplan Nederland

  1. Succes met deze actie. Ik ben nog steeds dol op mijn stappenteller die mij aanmoedigt om door te gaan. Heel soms ontbreekt het mij aan discipline. Gelukkig gaat het wel steeds beter. Minderen met suikers en meer bewegen. Ik kan één van mijn broeken in ieder geval weer normaal aan EN kan nog ademhalen ook. Dus ben op de goede weg bezig.
    Zet hem op met je kilo’s knallen en ik lees graag hoever je bent gekomen!!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.