Masterclass geluk van Guido Weijers

Vorige week zaterdag gingen Lief en ik naar de Masterclass Geluk van Guido Weijers. We hadden de kaarten al een tijd in huis, en we hadden er heel veel zin in. Ik had eigenlijk geen idee wat ik moest verwachten, aangezien het ‘geen cabaretvoorstelling’ zou zijn.

Geen cabaret dus, maar wat dan wel? Dit zegt het theater erover:

We worden doodgegooid met zelfhulpboeken over geluk, wetten voor succes en hoe het optimale uit je leven te halen. Iedereen die wat filosofische quotes op facebook kwakt, noemt zich personal coach. Mensen vluchten wanhopig in mindfulness of meditatie en luisteren naar klankschalen of andere vegetarische muziek. Naast al het zweverige gedoe, zijn er ook wetenschappelijke onderzoeken en feiten over wat mensen gelukkig maakt en hoe je geluk kunt beïnvloeden. Weijers volgde Masterclasses over geluk aan de Erasmus Universiteit, sprak op TEDx over The Pursuit of Happines en deed in Bhutan onderzoek naar het Bruto Nationaal Geluk.
Guido mag oprecht van geluk spreken. Dat doet hij dan ook! In een kleine twee uur komen tips en tricks voorbij die een weg vrijmaken naar maximaal geluk. Iedereen die Guido eerder in het theater zag, kent z’n filosofische kant. Deze keer is die onderbouwd met wetenschap in plaats van grappen. We beloven dan ook geen cabaret! Wel garanderen we dat u met meer inzichten en geluk naar huis gaat dan u bent gekomen. Ook op jacht naar meer geluk?”

En inderdaad, cabaret zou ik het niet noemen. Maar zijn humor was wel degelijk duidelijk aanwezig in de voorstelling.
Aan het begin van de masterclass werd ons gevraagd om een cijfer van 1 tot 10 te geven, hoe gelukkig we ons op dat moment voelden. Het resultaat was real time op een scherm te volgen, en bijna aan het einde kregen we dezelfde vraag nog eens. Het gemiddelde geluksgevoel was met 0.3 punten gestegen.
Wij hebben genoten van de avond. De kaartjes kostten 20 euro, en daar zat ook nog een pauzedrankje bij, maar de prijzen kunnen per theater verschillen. Het was een interessante en leerzame avond, maar vooral ook erg vermakelijk, en het geld meer dan waard. Ik heb tranen gelachen, een mooie boodschap meegekregen en ik liep met een big smile de deur weer uit. De kaartjes voor de oudejaarsconference zijn al gekocht.

5 gedachtes over “Masterclass geluk van Guido Weijers

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.