Knobbeltje II: goed nieuws

img_7747Vandaag was het zover, de onderzoeken in het ziekenhuis. En ik zal maar meteen alle spanning wegnemen: er was gelukkig niks aan de hand. Maar wat een ellende zijn die onderzoeken zeg.

Ik moest er al vroeg zijn, was als eerste aan de beurt. Het eerste was een mammografie. Ik begrijp nu waarom ze dat apparaat ook wel de ‘tettenpletter’ noemen. Ik had er natuurlijk wel eens wat over gehoord, maar de verhalen altijd afgedaan als overdreven. Maar dat zijn ze niet! Ze worden inderdaad letterlijk platgedrukt, het doet pijn en het is op alle mogelijke manieren ongemakkelijk.
Daarna werd er een echo gemaakt, en dat was een verademing. Ware het niet dat ze me erg lang lieten wachten en ik alleen maar naar het plafond kon staren. Niet goed voor de zenuwen hoor. Maar de echo zelf viel alles mee. Toen het klaar was werd me gevraagd om nog even in de wachtkamer te wachten zodat de radioloog alles ook nog even goed kon bekijken.
Helaas moest ik nog even terugkomen voor een nieuwe mammografie en echo van mijn rechterkant. Huh, rechts? Het zat links! Het zou toch niet zo zijn dat ik kom voor de linkerkant en dat ze dan aan de andere kant opeens iets vinden? Gelukkig leek het daar niet op, maar wilde de radioloog voor de zekerheid toch even zelf kijken.
En daar hield het mee op, een punctie was gelukkig niet nodig. Daar zag ik wel zo tegenop.
Later op de dag kwam ik terug voor de uitslag, en die was gelukkig helemaal goed. Het bleek klierweefsel te zijn, en dat kan blijkbaar onder invloed van hormonen ook een knobbeltje worden. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik vond het helemaal goed, er was niks aan de hand. De huisarts had inderdaad gelijk, en ik hoop nooit meer zoiets tegen te komen in mijn lijf.

9974

12 gedachtes over “Knobbeltje II: goed nieuws

  1. Het is zeker schrikken als een knobbeltje voelt, gelukkig kon je gelijk bij de huisarts terecht en alles toch snel gecontroleerd is……ben blij voor je dat je goed nieuws heb gekregen nog voor het weekend fijne weekend toegewenst

    Like

  2. Pfieuw! Wat een goed nieuws, en dat wachten dan, ja dat is altijd erg, je gedachten gaan alle kanten op dan. En de tietenpletter, weet het van mijn moeder, de lang geleden al eens een paar keer geweest is, maar ook weinig aan de hand, opgezette klieren bleken dat te zijn wat is gaan ophopen, en daarna was het ook weg.

    En nu, lekker vieren en genieten van het weekend! Dank je wel overigens voor de review van gisteren, je staat gelinkt bij mij nu šŸ˜‰

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.