Ik deed per ongeluk een 100 things challenge

ffefwsdEn het kostte me niet eens moeite. Een paar jaar geleden heb ik ook een 100 things challenge gedaan. De challenge houdt in dat je 100 dingen weg doet. Weggeven, weggooien, verkopen, als het maar niet meer in jouw bezit is.

De laatste tijd ben ik lekker druk met opruimen in huis. De grote voorjaarsschoonmaak, tenminste, ik geef het voorjaar maar de schuld. Zodra het beter weer wordt krijg ik opruimkriebels. En die heb ik eigenlijk niet zo vaak, dus als ze er zijn, dan kan ik er ook maar beter aan toegeven.
Ik ben begonnen met de kledingkast, en ondanks dat daar sinds de laatste keer maar een paar dingen bij zijn gekomen heb ik toch afscheid genomen van meer kledingstukken dan ik had verwacht. Dingen die sindsdien versleten waren, of dingen die destijds wel door de selectie kwamen en nu toch niet. Alles wat ik sinds toen gekocht heb is er overigens nog gewoon, ik heb gewoon geen enkele aankoop meer gedaan die achteraf niet zo’n succes bleek.
Na de kledingkast heb ik ook de boekenkast onder handen genomen, en natuurlijk de tuin, want ook daar kon het nodige worden weggegooid. En tijdens het opruimen heb ik verschillende random spullen weggedaan.
Ik was zo fanatiek aan het wegdoen, dat ik besloot om eens op te schrijven wat er allemaal de deur uit ging, en voordat ik het goed en wel door had zat ik al aan de honderd dingen. Zomaar, per ongeluk, terwijl ik er de vorige keer nog zo’n moeite mee had en een paar sokken als twee dingen telde. De vorige keer had ik er drie maanden voor nodig, nu een paar dagen. En er komt vast nog meer, want er zijn nog meer kasten die ik onder handen wil nemen.
Ik ben blij met minder troep. Minder spullen is meer overzicht, minder schoonmaakwerk en meer rust in je hoofd. Zou ik dan na dertig jaar eindelijk van opruimen gaan houden?

10 gedachtes over “Ik deed per ongeluk een 100 things challenge

 1. Wat leuk om te merken dat je zoveel hebt weggedaan. En ook dat je merkt dat je geen miskopen meer hebt gedaan op kledinggebied. Goed bezig!

  Like

 2. Hahahah, goed van je, die opruimwoede!

  Tijdens onze verhuizing hebben we echt heel veel weg gedaan, denk dat we makkelijk over de 100 heen zaten šŸ˜‰ maar nu zou ik er meer moeite mee hebben

  Like

 3. Ja, ik kan uit ervaring zeggen dat je het ergens zat wordt en heel blij gaat zijn met zo nu en dan opruimen, ik hanteer al jaren ondertussen de regel: heb ik iets een jaar niet aan gehad? Dan kan het weg, en dan gaat het in een zak of tas, en nee die dertig zakken heb ik ook nooit, als ik er eentje vol krijg is het al veel, whahahaha

  X

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.